Μόνο με ιατρική οδηγία το τεστ για τον κορωνοϊό – Πόσο κοστίζει, οι ελλείψεις και τι συστήνουν οι ειδικοί

Must Read

Μόνο κατόπιν οδηγίας του θεράποντος ιατρού θα πρέπει να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό οι πολίτες, προκειμένου να μην προκληθεί μεγάλη έλλειψη ή ακόμα και να εξαντληθούν οι διαγνωστικές εξετάσεις.

Ήδη οι παρτίδες των εν λόγω τεστ είναι περιορισμένες και, με δεδομένο ότι η πανδημία στην Ελλάδα είναι ακόμα στην αρχή, οι ειδικοί φοβούνται ότι δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά. Αφορμή γι’ αυτή την εκτίμηση είναι το γεγονός ότι εκατοντάδες πανικόβλητοι πολίτες προσφεύγουν σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα για να κάνουν το τεστ, με αποτέλεσμα να πληρώνουν περισσότερα χρήματα από τις τιμές της αγοράς.

«Οι ασθενείς με συμπτώματα κρυολογήματος να παραμείνουν στο σπίτι τους και να μην τρέχουν να κάνουν αυτά τα διαγνωστικά τεστ ούτε στα δημόσια νοσοκομεία, όπου είναι δωρεάν, ούτε στα ιδιωτικά» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και τόνισε: «Θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού τους και μόνο όταν αυτός κρίνει, να σπεύσουν να υποβληθούν στο τεστ. Έχω διαπιστώσει ότι ως λαός κινούμαστε από την υστερία στη νιρβάνα μέσα σε 30 δευτερόλεπτα και το ανάποδο! Χρειάζεται ψυχραιμία»!

Δείτε επίσης: Δεν μας έφτανε ο κορωνοϊός έχουμε και την γρίπη – 90 νεκροί και 238 κρούσματα στη χώρα μας

Μάλιστα, ο κ. Εξαδάκτυλος έφερε ως παράδειγμα την υστερία που επικράτησε στην αγορά με τις μάσκες, με αποτέλεσμα να εξαντληθούν και οι γιατροί να δυσκολεύονται να βρουν. Δεν είναι τυχαίο που έχουν κάνει την εμφάνισή τους φαινόμενα αισχροκέρδειας, όπως ακριβώς συνέβη και με τις μάσκες και τα υγρά απολυμαντικά μαντιλάκια!

Το κόστος αυτών των διαγνωστικών τεστ κυμαίνεται από 150 ως 200 ευρώ σε πιστοποιημένα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων. Ωστόσο, υπάρχουν ήδη πληροφορίες για ασθενείς που δίνουν από την τσέπη τους από 200 ως και 350 ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει τον πανικό που έχει αρχίσει να επικρατεί στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This