Τετάρτη 23/6/2021

Μόνο με ιατρική οδηγία το τεστ για τον κορωνοϊό – Πόσο κοστίζει, οι ελλείψεις και τι συστήνουν οι ειδικοί

Μόνο κατόπιν οδηγίας του θεράποντος ιατρού θα πρέπει να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό οι πολίτες, προκειμένου να μην προκληθεί μεγάλη έλλειψη ή ακόμα και να εξαντληθούν οι διαγνωστικές εξετάσεις.

Ήδη οι παρτίδες των εν λόγω τεστ είναι περιορισμένες και, με δεδομένο ότι η πανδημία στην Ελλάδα είναι ακόμα στην αρχή, οι ειδικοί φοβούνται ότι δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά. Αφορμή γι’ αυτή την εκτίμηση είναι το γεγονός ότι εκατοντάδες πανικόβλητοι πολίτες προσφεύγουν σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα για να κάνουν το τεστ, με αποτέλεσμα να πληρώνουν περισσότερα χρήματα από τις τιμές της αγοράς.

«Οι ασθενείς με συμπτώματα κρυολογήματος να παραμείνουν στο σπίτι τους και να μην τρέχουν να κάνουν αυτά τα διαγνωστικά τεστ ούτε στα δημόσια νοσοκομεία, όπου είναι δωρεάν, ούτε στα ιδιωτικά» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και τόνισε: «Θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού τους και μόνο όταν αυτός κρίνει, να σπεύσουν να υποβληθούν στο τεστ. Έχω διαπιστώσει ότι ως λαός κινούμαστε από την υστερία στη νιρβάνα μέσα σε 30 δευτερόλεπτα και το ανάποδο! Χρειάζεται ψυχραιμία»!

Δείτε επίσης: Δεν μας έφτανε ο κορωνοϊός έχουμε και την γρίπη – 90 νεκροί και 238 κρούσματα στη χώρα μας

Μάλιστα, ο κ. Εξαδάκτυλος έφερε ως παράδειγμα την υστερία που επικράτησε στην αγορά με τις μάσκες, με αποτέλεσμα να εξαντληθούν και οι γιατροί να δυσκολεύονται να βρουν. Δεν είναι τυχαίο που έχουν κάνει την εμφάνισή τους φαινόμενα αισχροκέρδειας, όπως ακριβώς συνέβη και με τις μάσκες και τα υγρά απολυμαντικά μαντιλάκια!

Το κόστος αυτών των διαγνωστικών τεστ κυμαίνεται από 150 ως 200 ευρώ σε πιστοποιημένα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων. Ωστόσο, υπάρχουν ήδη πληροφορίες για ασθενείς που δίνουν από την τσέπη τους από 200 ως και 350 ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει τον πανικό που έχει αρχίσει να επικρατεί στη χώρα μας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ