ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΤα βλέμματα στην Τζέντα για τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας

Τα βλέμματα στην Τζέντα για τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας

Μετά την χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία Ντόναλντ Τράμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν, τα βλέμματα τώρα στρέφονται στις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών την ερχόμενη Κυριακή 23/3 στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως αποκάλυψε ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ μιλώντας στο στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν σε κρίσιμες πτυχές της εκεχειρίας, με επικεφαλής τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, Μάικ Βολτζ, και τον Υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ποιοι θα συμμετέχουν από την πλευρά της Ρωσίας, ενώ παραμένει ασαφές εάν η Ουκρανία θα λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις.

Κατά την χθεσινή επικοινωνία, οι δυο ηγέτες έγινε γνωστό πως συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός περιορισμένη στις ενεργειακές υποδομές. Ωστόσο ο κ. Γουίτκοφ είπε πως αφορά την ενέργεια και τις υποδομές γενικά.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης