ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΝετανιάχου: «Πήρε πίσω» τον διορισμό του νέου επικεφαλής της Σιν Μπετ

Νετανιάχου: «Πήρε πίσω» τον διορισμό του νέου επικεφαλής της Σιν Μπετ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την Τρίτη (01/04) ότι υπαναχωρεί από την απόφασή του να διορίσει τον αντιναύαρχο Ελί Σαρβίτ νέο επικεφαλής της υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας (Σιν Μπετ), μετά τις αντιδράσεις της Ουάσινγκτον και ενός Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή.

«Τη Δευτέρα ο Νετανιάχου συναντήθηκε εκ νέου με τον αντιναύαρχο Σαρβίτ με αφορμή τον διορισμό του ως επικεφαλής της Σιν Μπετ», ανακοίνωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

«Τον ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του καθήκοντος αλλά τον ενημέρωσε ότι, έπειτα από περαιτέρω σκέψεις, σκοπεύει να εξετάσει και άλλες υποψηφιότητες», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Η απόφαση του Νετανιάχου να διορίσει τον Σαρβίτ επικεφαλής της Σιν Μπετ είχε προκαλέσει την αντίδραση βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού λόγω των πολιτικών απόψεων του αντιναυάρχου εν αποστρατεία, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά της δικαστικής μεταρρύθμισης.

Παράλληλα ο Σαρβίτ σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο είχε επικρίνει την περιβαλλοντική πολιτική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εκτιμώντας ότι «επιταχύνει την καταστροφή» του πλανήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης