«Δεν ξέρουμε τίποτα» λέει η Κυβέρνηση για το γερμανικό «πράσινο φως» στην πολιτική των μαζικών απελάσεων!

Οι Γερμανοί επιστρέφουν χιλιάδες μετανάστες! - Βορίδης στη «δημοκρατία»: «Δεν έχουμε δεχθεί ακόμα σχετικό αίτημα»

Must Read

«Κερκόπορτα» για μαζικές απελάσεις στη χώρα μας ανοίγει απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου, που ανάβει το «πράσινο φως» για επιστροφές μεταναστών στη χώρα μας, με το σκεπτικό ότι οι μετανάστες δεν κινδυνεύουν, καθώς η Ελλάδα είναι ασφαλής.

Η απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη για τα ελληνικά συμφέροντα δικαστική απόφαση οφείλει να κινητοποιήσει άμεσα την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία δείχνει, προσώρας σε ρητορικό επίπεδο, να σκληραίνει τη στάση της ως προς το Μεταναστευτικό, πλην όμως δεν φαίνεται να έχει κάνει και πολλά όσον αφορά τις πάγιες αξιώσεις του Βερολίνου αναφορικά με τη δευτερογενή μετανάστευση.



Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί η μη παράσταση της ελληνικής πλευράς στο δικαστήριο, με αρμόδιες πηγές, ερωτηθείσες σχετικά με την απουσία της Ελλάδας, να αναφέρουν πως η υπόθεση είναι παλαιότερη, ήτοι του 2017.

Σε κάθε περίπτωση, η επίμαχη απόφαση δείχνει τον δρόμο για την πολιτική επιστροφών που δύναται να εφαρμόσει στο άμεσο μέλλον η γερμανική κυβέρνηση εις βάρος της χώρας μας, καθώς, όπως αναφέρεται, οι αιτούντες άσυλο που ήρθαν στη Γερμανία μέσω Ελλάδας ενδέχεται να απελαθούν εκεί – υπό την προϋπόθεση ότι είναι άγαμοι και ικανοί για εργασία.

Κι αυτό διότι, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο, δεν υπάρχει κίνδυνος ακραίας δυσκολίας, ενώ, όπως υποστηρίζεται, οι άγαμοι, ικανοί και υγιείς αιτούντες άσυλο που ήρθαν στη Γερμανία μέσω Ελλάδας ενδέχεται επίσης να απελαθούν.

Δεν παραβιάζονται

Το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο της Λειψίας με την απόφαση που εξέδωσε την Τετάρτη 16/4 έκρινε πως, παρά τις ελλείψεις στο ελληνικό σύστημα υποδοχής, αυτή η μη ευάλωτη ομάδα ανθρώπων δεν απειλείται με ακραίες δυσκολίες και πως τα ανθρώπινα δικαιώματά τους δεν θα παραβιάζονταν στη χώρα εισόδου στην Ευρώπη.

Με το παραπάνω σκεπτικό, το δικαστήριο της Λειψίας απέρριψε τις καταγγελίες ενός απάτριδος από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και ενός Σομαλού, οι οποίοι εγκατέλειψαν την πατρίδα τους το 2017 και το 2018, και εισήλθαν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας. Στην Ελλάδα τούς χορηγήθηκε διεθνής προσφυγική προστασία και έλαβαν προσωρινή άδεια παραμονής. Αργότερα ταξίδεψαν στη Γερμανία και ζήτησαν ξανά άσυλο. Ωστόσο, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων απέρριψε τις αιτήσεις ως απαράδεκτες και διέταξε την απέλαση πίσω στην Ελλάδα.

Υπό τον φόβο απέλασης στην Ελλάδα, αμφότεροι κατέθεσαν ένσταση εναντίον της απόφασης αυτής, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε ως αβάσιμη στα κατώτερα δικαστήρια του ομόσπονδου κρατιδίου της Εσης, με την επίμαχη απόφαση από το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο (ως ανώτατη δικαστική Αρχή) να επικυρώνει την πρωτόδικη απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου της Εσσης.

Πάντως, μιλώντας στη «δημοκρατία», και ερωτηθείς για την απόφαση επιστροφής των δύο μεταναστών, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Μάκης Βορίδης δήλωσε πως «δεν έχουμε δεχθεί κανένα σχετικό αίτημα για επαναπατρισμό».

Το μόνο σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να αναλάβει άμεσα δράση, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος μαζικών επιστροφών, δεδομένου ότι στην πραγματικότητα το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Γερμανίας με την απόφασή του αυτή δεν βλέπει νομικό κώλυμα για την επιστροφή προσφύγων στην Ελλάδα, η αίτηση ασύλου των οποίων απορρίπτεται στη Γερμανία, με τους δικαστές να απορρίπτουν το επιχείρημα ότι υφίσταται κίνδυνος εξευτελιστικής ή απάνθρωπης μεταχείρισης για τους πρόσφυγες που διαμένουν στην Ελλάδα.

Η εξέλιξη αυτή δύναται να ρίξει νερό στον μύλο της έντασης ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, με τους Γερμανούς να θεωρείται δεδομένο πως θα εντείνουν τις πιέσεις για επιστροφές στη χώρα μας, την ώρα μάλιστα που η ελληνική κυβέρνηση, διά στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει δείξει πως σκοπεύει να σκληρύνει τη στάση της όσον αφορά το Μεταναστευτικό, επικεντρώνοντας την προσοχή της στις επιστροφές μεταναστών.



Υποστήριξη

Σημειωτέον πως στο σκεπτικό του το γερμανικό δικαστήριο, επικαλούμενο τον Κανονισμό του Δουβλίνου, έκρινε πως πολλοί δικαιούχοι προστασίας δεν είχαν παλαιότερα πρόσβαση σε κρατική υποστήριξη αμέσως μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα, λόγω γραφειοκρατικών εμποδίων και χρόνου αναμονής, για να λάβουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Ωστόσο, κατά τους Γερμανούς δικαστές, θα μπορούσαν «τουλάχιστον να φιλοξενηθούν σε προσωρινά καταλύματα με εγκαταστάσεις υγιεινής», ενώ, όπως επισημαίνεται, η πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη έκτακτης ανάγκης και πρώτων βοηθειών είναι επίσης εγγυημένη.



Πηγή: Εφημερίδα «δημοκρατία»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Οι σύγχρονοι ναζί αντί να πληρώσουν τις πολεμικές αποζημιώσεις και το αναγκαστικό δάνειο μας λαθρομετανάστες. Με τον Κούλη πρωθυπουργό η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο τους

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This