Την Μόσχα στόχευσαν οι Ουκρανικές δυνάμεις στην διάρκεια της νύχτας

Must Read

Η Ουκρανία εξαπέλυσε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη εκτενείς επιδρομές με drones στο ρωσικό έδαφος, βάζοντας στο στόχαστρο ιδίως τη Μόσχα και προκαλώντας την αναστολή λειτουργίας κάπου δέκα αεροδρομίων.

Αυτό ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές, τρεις ημέρες πριν από τις τελετές μνήμης για την 80ή επέτειο της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας και το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη.

Ενώ στη ρωσική πρωτεύουσα θα οργανωθούν την Παρασκευή τελετές και μεγάλη στρατιωτική παρέλαση υπό το βλέμμα του του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και περίπου είκοσι ξένων ηγετών, ο δήμαρχος της Μόσχας, ο Σεργκέι Σαμπιάνιν, ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 19 drones, που κατευθύνονταν στην πόλη από διάφορες κατευθύνσεις, αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα.

Διευκρίνισε πως συντρίμμια κατέπεσαν ιδίως σε λεωφόρο νότια της Μόσχας, διαβεβαιώνοντας πως δεν έχουν καταγραφεί θύματα ως αυτό το στάδιο.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν οπτικό υλικό που δείχνει πολυκατοικία μαυρισμένη από τους καπνούς πυρκαγιάς και ραγισμένη βιτρίνα καταστήματος.

Τα τέσσερα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τη ρωσική πρωτεύουσα, τα Σερεμέτιεβα, Νταμαντιένταβα, Βνούκαβα και Ζουκόφσκι, χρειάστηκε να αναστείλουν για ώρες τη λειτουργία τους τη νύχτα, κάποια κλείνοντας εντελώς τους διαδρόμους, με απόφαση της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsia.

Ομοίως πολλά άλλα ρωσικά αεροδρόμια, ειδικά σε μεγάλες πόλεις που βρέχονται από τον Βόλγα — Νίζνι Νόβγκραντ, Σαμάρα, Σαράταφ, Βολγκαγκράντ…

Αυτή η τελευταία πόλη δεν είναι παρά το πάλαι ποτέ Στάλινγκραντ, το θέατρο αυτής που ειδικοί χαρακτηρίζουν την πιο φονική μάχη στην Ιστορία, με κατάληξη την ήττα της ναζιστικής 6ης στρατιάς (1942-1943). Η μάχη αυτή θεωρείται πώς υπήρξε καμπή για την πορεία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ οι περιφερειάρχες στις νότιες ρωσικές περιφέρειες Βαρόνεζ και Πιένζα ανακοίνωσαν πως αναχαιτίστηκαν αντίστοιχα 18 και 10 ουκρανικά drones χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Στην παραμεθόρια περιφέρεια Κουρσκ, ουκρανική επιδρομή τραυμάτισε δυο εφήβους 14 και 17 ετών και προκάλεσε διακοπές της ηλεκτροδότησης, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της Αλεξάντρ Χινστάιν.

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες Δευτέρα ανακοινώθηκε πως στοιχεία της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν τέσσερα ουκρανικά drones που κινούνταν προς τη Μόσχα χωρίς να αναφερθούν θύματα ή ζημιές.

Η ρωσική πρωτεύουσα έχει γίνει επανειλημμένα στόχος ουκρανικών επιχειρήσεων του είδους, που πάντως παραμένουν γενικά σπάνιες, με τη ζωή να δίνεται η εντύπωση πως παραμένει σχεδόν φυσιολογική, παρά τον πόλεμο που συνεχίζει να μαίνεται από τον Φεβρουάριο του 2022, όταν ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στην ουκρανική επικράτεια.

Διαβάστε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This