ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΝέα κλιμάκωση: Η Κομισιόν δίνει 1 δισ. ευρώ στην Ουκρανία από τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια - Οργή στo Κρεμλίνο

Νέα κλιμάκωση: Η Κομισιόν δίνει 1 δισ. ευρώ στην Ουκρανία από τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια – Οργή στo Κρεμλίνο

Σε επικίνδυνη τροχιά οι σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία, καθώς η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι δίνει 1 δισ. ευρώ στην Ουκρανία από τους τόκους των παγωμένων ρωσικών κεφαλαίων, για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας του Κιέβου.

Σε δήλωσή της η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κάγια Κάλας ανακοίνωσε από τη Λβίβ: «Μόλις διαθέσαμε ένα δισεκατομμύριο ευρώ για την ουκρανική αμυντική βιομηχανία, ώστε η Ουκρανία να μπορέσει να αμυνθεί καλύτερα». «Αυτή η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει άμεσα τις ουκρανικές αμυντικές εταιρείες και θα εξασφαλίσει πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια τους επόμενους μήνες, οι οποίοι είναι κρίσιμοι», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Άμυνας και Διαστήματος Άντριους Κουμπίλιους δήλωσε ότι η ΕΕ θα μπορούσε να διπλασιάσει τη στρατιωτική της βοήθεια προς την Ουκρανία το 2025, κάνοντας μεγάλες παραγγελίες σε ουκρανικά εργοστάσια όπλων, τα οποία παράγουν όπλα με το μισό κόστος από τις δυτικές αμυντικές εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ έχει «παγώσει» 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία ρωσικών κεντρικών τραπεζών, μια κίνηση την οποία το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει ως κλοπή. Το 2024, η ΕΕ διέθεσε 400 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά όπλων ουκρανικής παραγωγής μέσω αυτού του μηχανισμού.

Δείτε επίσης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Κάγια Κάλας προανήγγειλε την σύσταση δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης