Σε εξέλιξη βρίσκονται σήμερα Κυριακή 11 Μαΐου οι βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, με τους πολίτες να καλούνται στις κάλπες για να επιλέξουν την επόμενη κυβέρνηση της χώρας. Ανάμεσα στους πρώτους που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα ήταν και οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων, Σαλί Μπερίσα και Έντι Ράμα.
Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανίας και πρώην πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα, ψήφισε το πρωί μαζί με την οικογένειά του στο εκλογικό κέντρο του σχολείου Kosova στα Τίρανα. Συνοδευόταν από τη σύζυγό του, τον γιο του και τη νύφη του. Μετά την ψήφο του, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές, τονίζοντας τη σημασία της ψήφου για το μέλλον της χώρας.
«Κάνω μια έκκληση καρδιάς προς κάθε Αλβανό πολίτη: να ψηφίσει για τον εαυτό του, για τα παιδιά του, για τους μισθούς και τις συντάξεις του, για την εργασία, την επιχειρηματικότητα, τον αγροτικό τομέα. Όσοι συνάντησα ήταν χαρούμενοι και σίγουροι για την επιλογή τους. Μας περιμένει μια δεύτερη μέρα καλοκαιριού με βάση το αποτέλεσμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Από την άλλη πλευρά, ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Έντι Ράμα, παρουσιάστηκε να ψηφίσει στο εκλογικό κέντρο του σχολείου στο Σουρέλ. Μετά την ψήφο του, περιορίστηκε σε μια λιτή δήλωση την οποία μεταφράζει το echedoros.blog: «Σήμερα μιλά ο λαός. Ας περιμένουμε τι θα πει ο λαός».
*Φωτο αρχείου
Δείτε επίσης:
- Αλβανία: 100.000 νέοι ψηφοφόροι στις ενδέκατες βουλευτικές εκλογές
- Ψηφίζουν οι Αλβανοί πολίτες: Ο Έντι Ράμα διεκδικεί τέταρτη θητεία