Ουκρανία: Εννέα νεκροί από ρωσικό χτύπημα σε λεωφορείο

Must Read

Εννέα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και τέσσερις τραυματίστηκαν από ρωσικό πλήγμα σε μικρό λεωφορείο που μετέφερε πολίτες στο βόρειο τμήμα της Ουκρανίας,  ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές σήμερα, την επομένη συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών που δεν οδήγησαν στην επίτευξη εκεχειρίας.

«Εχθρικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) έπληξε λεωφορείο κοντά στην Μπιλοπίλια, σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας τέσσερις», δήλωσε μέσω Telegram η στρατιωτική διοίκηση της περιφέρειας Σούμι.

Το όχημα «κατευθυνόταν προς το Σούμι», δήλωσε η ίδια πηγή, η οποία νωρίτερα κατήγγειλε την «κυνική επίθεση από την πλευρά των Ρώσων σε λεωφορείο που μετέφερε πολίτες».

Η ουκρανική αστυνομία ανήρτησε φωτογραφίες από ένα σκούρο μπλε επιβατικό βαν που ήταν σχεδόν κατεστραμμένο, με διαλυμένη οροφή και σπασμένα παράθυρα.

Η περιφέρεια του Σούμι, στα σύνορα με τη Ρωσία, βρίσκεται αντιμέτωπη με κλιμάκωση των ρωσικών βομβαρδισμών από τότε που οι ουκρανικές δυνάμεις εκδιώχθηκαν τον Μάρτιο από τη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ.

Σε συνάντηση χθες στην Κωνσταντινούπολη, για τις πρώτες ειρηνευτικές τους συνομιλίες από την άνοιξη του 2022, Ρώσοι και Ουκρανοί συμφώνησαν στην ανταλλαγή σημαντικού αριθμού αιχμαλώτων, 1.000 από κάθε πλευρά, σύμφωνα με τον Ρώσο διαπραγματευτή Βλαντίμιρ Μεντίνσκι. Ωστόσο η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς ανακοίνωση για κατάπαυση πυρός, παρά «την προτεραιότητα» που έδιναν σε αυτό το Κίεβο και οι σύμμαχοί του.

Οι δύο πλευρές θα πρέπει τώρα να «παρουσιάσουν» το όραμά τους για μια τέτοια ανακωχή, δήλωσε ο Μεντίνσκι σε σύντομη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής αποστολής Ρουστέμ Ουμέροφ και ο Μεντίσνκι διευκρίνισαν ότι η ουκρανική πλευρά συζήτησε επίσης πιθανή συνάντηση μεταξύ των προέδρων Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν –κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής—με τον Ρώσο διαπραγματευτή να δηλώνει απλά ότι η Μόσχα «έχει λάβει υπόψιν αυτό το αίτημα».


(Πηγή κεντρικής φωτογραφίας twitter/x)

Δείτε επίσης:

Πούτιν και Τραμπ θα αποφασίσουν τελικά για την Ουκρανία – Ετοιμάζεται συνάντηση με τον Ζελένσκι… παρατηρητή

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This