Στον λαιμό του Γιάννη Τσουμαράκη ο σταυρός του θρυλικού ∆ημήτρη Χορν

Η Μαίρη Μηνά βραβεύτηκε με την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη

Must Read

And the winners are… Μαίρη Μηνά και Γιάννης Τσουμαράκης! Σε μια κοινή τελετή, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Θέατρο «Δημήτρης Χορν», ανακοινώθηκαν τα ονόματα των νικητών των θεατρικών βραβείων «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν».

  • Του Ηλία Μαραβέγια – εφημερίδα Espresso

Η Μαίρη Μηνά, η οποία έχει τηλεοπτική παρουσία στο σίριαλ «Η παραλία» τα τελευταία δύο χρόνια, βραβεύτηκε με την καρφίτσα της αξέχαστης Μελίνας για την παράσταση «Ο Ασχημος» του Marius Von Mayenburg, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή, στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου. Αντίστοιχα, ο Γιάννης Τσουμαράκης, ο οποίος έγινε γνωστός τηλεοπτικά μέσω του περσινού κύκλου της «Μάγισσας» και φέτος παίζει στη σειρά «Εχω παιδιά», φόρεσε στον λαιμό του τον σταυρό του θρυλικού Χορν για την παράσταση «Κασέτα» της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη, στο θέατρο Σταθμός.

Ελίνα Ρίζου (νικήτρια 2022-23) – Μαίρη Μηνά

Για το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» της καλύτερης νέας ηθοποιού που αφορά τη σεζόν 2023-2024 υποψήφιες ήταν επίσης οι Νατάσα Εξηνταβελώνη («Ο γλάρος», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, θέατρο Προσκήνιο), Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη («Η κασέτα», σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη, θέατρο Σταθμός) και Ελίζα Σκολίδη («Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα», θέατρο Μπέλλος, & «Ιφιγένεια / Βορά» της Βίβιαν Στεργίου, σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου). Στο αντίστοιχο αντρικό βραβείο, αυτό που δίνεται στη μνήμη του Δημήτρη Χορν, οι άλλοι υποψήφιοι ήταν: Μπάμπης Αλεφάντης («Ολοι εμείς πουλιά», σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, Εθνικό Θέατρο – Σκηνή Νίκος Κούρκουλος), Νίκος Μήλιας («Σε εσάς που με ακούτε», της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη, Αμφι-Θέατρο Σπύρου Α. Ευαγγελάτου – Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος), Βασίλης Ντάρμας («Πινόκιο», σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, Μικρό Εθνικό Θέατρο), Πλάτωνας Γιώργος Περλέρος («Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα», σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ντέλλα, Θέατρο Σταθμός – Θεσσαλικό Θέατρο), Γιλμάζ Χουσμέν («Ο άνθρωπος από το Παντόλσκ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή, θέατρο Κιβωτός, από το Εθνικό Θέατρο).

Μαίρη Μηνά – Μιχάλης Σαράντης

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρυσός σταυρός του Δημήτρη Χορν παραδίδεται κάθε χρόνο από τον προηγούμενο στον επόμενο βραβευθέντα και συνοδεύεται από τον ποσό των 3.000 ευρώ, όπως και η καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη. Τις απονομές στους φετινούς νικητές έκαναν οι προκάτοχοί τους, ο Δημήτρης Καπουράνης παρέδωσε τον σταυρό στον εμφανώς συγκινημένο Γιάννη Τσουμαράκη και η Ελίνα Ρίζου στη Μαίρη Μηνά, η οποία συνοδευόταν στην εκδήλωση από τον σύζυγο και συνάδελφό της Μιχάλη Σαράντη.

Οι υποψήφιες Ελίζα Σκολίδη-Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη-Νατάσα Εξηνταβελώνη-Μαίρη Μηνά
Οι υποψήφιοι Νίκος Μήλιας-Μπάμπης Αλεφάντης-Πλάτωνας Γιώργος Περλέρος-Βασίλης Ντάρμας-Γιλμάζ Χουσμέν-Γιάννης Τσουμαράκης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This