Ακαθάριστα οικόπεδα: Δεν θα δοθεί παράταση μετά τις 15 Ιουνίου – Στις 400.000 οι δηλώσεις καθαρισμού

Must Read

Η 15η Ιουνίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για τον καθαρισμό και τη δήλωση των οικοπέδων που έχουν καθαριστεί, με την κυβέρνηση να μην σκοπεύει να δώσει νέα παράταση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών Βασίλη Σπανάκη στο ΕΡΤnews, μετά τις 15 Ιουνίου ξεκινούν οι σχετικοί έλεγχοι, οπότε όσοι οικοπεδούχοι δεν έχουν «συνετιστεί» κινδυνεύουν με πρόστιμα. «Υπάρχουν δύο διαδρομές ελέγχου: οι καταγγελίες που ελέγχει η Πυροσβεστική και οι έλεγχοι για τα ακαθάριστα από τους Δήμους», επισήμανε ο υφυπουργός

Ο ίδιος εμφανίστηκε κατηγορηματικός αναφορικά με την προθεσμία καθαρισμού των οικοπέδων, υπογραμμίζοντας πως «σήμερα που μιλάμε δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης», ενώ υποστήριξε ότι έχουν δηλωθεί περίπου 400.000 καθαρισμένα οικόπεδα. Τόνισε δε πως υπάρχουν τρεις κατηγορίες πολιτών, όσον αφορά στον καθαρισμό των οικοπέδων: «αυτοί που έχουν καθαρίσει και έχουν δηλώσει, αυτοί που έχουν καθαρίσει αλλά δεν έχουν δηλώσει, και αυτοί που δεν έχουν κάνει τίποτα».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι «δεν θέλουμε να φτάσουμε στα πρόστιμα, αλλά να συνεργαστούμε όλοι, για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τις κοινότητές μας» και έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του χθεσινού περιστατικού στο όρος Κιθαιρώνας, όπου κάποιοι δεν είχαν καθαρίσει τα οικόπεδά τους, αλλά «χάρη στην άμεση παρέμβαση, αποφεύχθηκε μία μεγάλη πυρκαγιά».

*φώτο αρχείου

  • Δείτε τις δηλώσεις του υφυπουργού:


Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This