ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΓια πρώτη φορά επικεφαλής της ΜI6 θα είναι γυναίκα

Για πρώτη φορά επικεφαλής της ΜI6 θα είναι γυναίκα

Η Μπλέιζ Μετρεουέλι αποτελεί την επιλογή της Βρετανικής κυβέρνησης για να αναλάβει το τιμόνι των Μυστικών Υπηρεσιών της χώρας γνωστής ως MI6.

Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον Καναδά για τη σύνοδο κορυφής της G7, δήλωσε ότι ο διορισμός της Μετρεουέλι έρχεται σε μια εποχή που η Βρετανία αντιμετωπίζει «απειλές κλίμακας άνευ προηγουμένου.

«Γνωρίζω ότι η Μπλέιζ θα συνεχίσει να παρέχει την εξαιρετική ηγεσία που απαιτείται για την υπεράσπιση της χώρας μας», είπε.

«Είμαι περήφανη που επιλέχθηκα να ηγηθώ αυτής της υπηρεσίας», δήλωσε η Μετρεουέλι, η οποία αναλαμβάνει μια από τις πιο ισχυρές θέσεις στις δυτικές μυστικές υπηρεσίες και θα είναι γνωστή με το κωδικό όνομα «C».

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης