Μετά από ένα καυτό 24ωρο, κατά το οποίο ο υδράργυρος άγγιξε τους 43 βαθμούς Κελσίου, η κακοκαιρία έκανε αισθητή την παρουσία της σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, φέρνοντας απότομη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού.
Στο Μαυροδέντρι Κοζάνης, οι κάτοικοι ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρή χαλαζόπτωση, συνοδευόμενη από έντονους ανέμους. Οι εικόνες από την περιοχή μαρτυρούν τη σφοδρότητα του φαινομένου, που ξέσπασε λίγες ώρες μετά τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.
Καταιγίδες σημειώθηκαν και στο Αχλαδοχώρι Σερρών, με την ένταση των φαινομένων να αποτυπώνεται και σε βίντεο που κυκλοφόρησε από το Forecast Weather, προκαλώντας αιφνιδιασμό και ανησυχία στους κατοίκους.
Ισχυρά φαινόμενα σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), οι επόμενες ώρες θα φέρουν ισχυρές καταιγίδες σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, με το κύμα της αστάθειας να συνεχίζεται μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πρόγνωση, τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, δίνοντας προσωρινή ανάσα στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν.
Η ΕΜΥ προειδοποιεί ότι από το Σάββατο οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά, επηρεάζοντας σταδιακά ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο, την Κυριακή οι εντάσεις των ανέμων θα φτάνουν:
- Έως 9 μποφόρ σε περιοχές των Κυκλάδων, της Κρήτης, των Δωδεκανήσων και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.
- Έως 8 μποφόρ στην Αττική, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο.
Το φαινόμενο αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα σε θαλάσσιες μετακινήσεις, ενώ οι Αρχές συνιστούν προσοχή σε κατοίκους και επισκέπτες των περιοχών που θα πληγούν από τους θυελλώδεις ανέμους.
Δείτε επίσης: