Έπειτα από 5 συνεδριάσεις, το ΜΟΔ Ναυπλίου ολοκλήρωσε την πολύκροτη δίκη για την υπόθεση δολοφονίας στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας. Το δικαστήριο μετέτρεψε την αρχική κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, αναγνωρίζοντας στους κατηγορουμένους, Δημήτρη Κανατά και Αθανασία Λούρικα, το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.
Τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 9 ετών στον καθένα ενώ η έφεση θα έχει αναστέλλουσα δύναμη. Τέθηκαν περιοριστικοί όροι, όπως απαγόρευση εξόδου από την χώρα, απαγόρευση επίσκεψης στον Άγιο Πέτρο και εγγύηση 15.000 ευρώ για τον Κανατά. Αμφότεροι υποχρεούνται να εμφανίζονται τακτικά στις Αρχές.
Η απόφαση του δικαστηρίου έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και την οικογένεια του θύματος, που μιλά για αδικία και δηλώνει ότι θα προσφύγει εκ νέου στην Δικαιοσύνη ζητώντας βαρύτερες ποινές.
Δείτε επίσης:
- Για ανθρωποκτονία διώκεται το ζευγάρι που ξυλοκόπησε 64χρονο σε γλέντι στην Αρκαδία
- Έγκλημα στην Αρκαδία: «Ο 64χρονος μας ακολουθούσε, φαινόταν εξαγριωμένος» κατέθεσε η σύζυγος του δολοφόνου