Καιρός: Εκτίμηση Ιουλίου 2025 από τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα – Οι τέσσερις φάσεις

Πότε αναμένονται οι πιο σοβαρές ζεστές του καλοκαιριού;

Must Read

Ο Λαρισαίος προγνώστης καιρού Θεοφάνης Χατζηγρίβας παρουσίασε μέσω ανάρτησης στο facebook την εκτίμησή του για την πορεία του καιρού του Ιουλίου 2025, σχολιάζοντας ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον και ότι θα κινηθεί σε τέσσερις φάσεις.

  • Αναλυτικά:

Σας παρουσιάζω την εκτίμηση Ιουλίου 2025, που σε γενικές γραμμές παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον θα έλεγα. Αυτη τη φορά θα μιλήσουμε λίγο πιο γενικά, γιατί με μια πρώτη ματιά, φαίνεται σχετικά ευκολάκι στην εκτιμηση, αλλά εδώ είναι που θα την πατήσουν οι περισσότεροι….

Ο τεράστιος αντικυκλωνας υψηλών πιέσεων που σαρώνει την Ευρώπη και θα συνεχίσει για μεγάλο διάστημα (Υποτροπικος), ευτυχώς για την χώρα μας δεν θα αποτελέσει μέγιστη απειλή.

Φαινεται βάση δικών μου εκτιμήσεων ότι θα κινηθούμε στα ίδια πλαίσια, όπως τον Ιούνιο, με διαλείμματα δροσιάς, αλλά και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες ανά διαστήματα.

Οι φάσεις που βλέπω είναι (4) τέσσερις…

  • 1η φάση, με την έναρξη του μήνα, και μέχρι περίπου 8-10 του μήνα.

Σχετικα υψηλές θερμοκρασίες στα δυτικά, και πιο δροσερές σχετικά τιμές στα ανατολικά, καθώς θα επικρατεί μελτεμι. Ημέρα με την ημέρα όμως η θερμοκρασία θα παρουσιάζει άνοδο γενικά, και προς το φινάλε της περιοδου θα βλέπουμε και σχετικά υψηλές τιμές κυρίως στο εσωτερικό. Δεν φαίνονται βροχές, εκτός από κάποιες αναπτύξεις ορογραφικου τύπου, που τοπικά σε Μακεδονία (μακριά από θάλασσες) και Πίνδο θα δίνουν κάποια λίγα φαινόμενα. Πιθανότητα επέκτασης μικρή αλλά υπαρκτη.

  • 2η φάση, το διάστημα περίπου από 9-10 του μήνα μέχρι και 13-14 περίπου.

Φαίνεται μια σταδιακή υποχώρηση του υδραργύρου, πιθανώς σε κάποιες περιοχές αισθητή θα,έλεγα και με βροχές να φλερτάρουν αρχικά σε δυτικά, βόρειο δυτικά και Μακεδονία,

  • και το διάστημα 13-14 έως 17-18 περίπου πιο γενικά, όπου θα έχουμε και την 3η φάση.

Τα προγνωστικά μοντέλα είναι πολύ μπερδεμένα αυτό το διάστημα. Υπάρχουν σενάρια που θέλουν έντονη ζέστη σταδιακά, και αρκετά που θέλουν αισθητή αλλαγή. Θεωρό ότι θα υπάρξει μια αισθητή αλλαγή βάση δικών μου παρατηρήσεων, και θα ρισκαρω ξανά.

  • Η 4η φάση, θα είναι το διάστημα 18 περίπου μέχρι και τις 2-3 τελευταίες μέρες του μήνα, όπου εκ νέου η θερμοκρασία θα πάρει τα πάνω της.

Εδω η χώρα μας κινδυνεύει σταδιακά να περάσει σε πολύ θερμά μονοπάτια. Ισως να έχουμε και τις πιο σοβαρές ζεστές του καλοκαιριού, καθώς αυτή τη φορά θα επικρατήσουν νοτιοδυτικοί, υγροί ομως άνεμοι και σκόνη. Θα δούμε για αστάθειες που φαντάζουν πιθανές.

Δεν θα επεκταθώ άλλο, γιατί υπάρχει δυσκολία. Ελπιζω να σας βοήθησα λίγο….Καλά μπάνια στους αδειούχους!!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This