Κι όμως… γυρίζει! Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μετατρέψει την τσάμπα – ήττα από τους Ρέιντζερς (0-2) σε πρόκριση στην Αθήνα

Must Read

Η τύχη ήταν φειδωλή στον Παναθηναϊκό και επιβράβευσε απλόχερα τους… τσιγγούνηδες Σκωτσέζους της Ρέιντζερς. Η νίκη της με 2-0 στη Γλασκόβη τη λες και… μαγική εικόνα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυριαρχικός στο α’ μέρος, έχασε ευκαιρίες με το… τσουβάλι, αλλά στο 58′ γύρισε ο διακόπτης. Ο Βαγιαννίδης είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα (ήταν, αλλά για την πρώτη στο 22′ υπάρχουν πολλές… ενστάσεις) κι άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Ακόμη κι έτσι οι «πράσινοι» διεκδίκησαν ότι τους άξιζε μέχρι εκείνη τη στιγμή, ένα γκολ, κι ενώ στο 52′ ο Τζούρισιτς δεν μπόρεσε να νικήσει για μια ακόμα φορά τον τερματοφύλακα των Σκωτσέζων Μπάλαντ, οι συμπαίκτες του βγήκαν στην κόντρα, βρήκαν ανοργάνωτη την άμυνα των «πράσινων» και ο Κέρτις άνοιξε το σκορ.

Στο σημείο αυτό ο Παναθηναϊκός κλονίστηκε, έπαιζε με παίκτη λιγότερο, ήταν πίσω στο σκορ, κόντρα στη ροή του ματς, δεν χρειάστηκε πολύ ώρα για να συνέλθει, αλλά αρκετή για να δεχτεί δεύτερο γκολ από τον Κασαμά στο 78′ που μόλις είχε μπει στο ματς.

Κι όμως με βάση την εμφάνιση του α’ μέρους, την εικόνα του αγώνα όταν έντεκα έπαιζαν εναντίον έντεκα η ελληνική ομάδα έδειξε ότι… την έχει τη Ρέιντζερς. Τώρα στην Αθήνα, την Τετάρτη 30 Ιουλίου θα πρέπει να επαναλάβει κάποιους από τους άθλους του παρελθόντος. Γνωρίζει ότι η Ρέιντζερς δεν αντέχει την πίεση, αυτοπεποίθηση παίρνει μέσα από τις συνθήκες του αγώνα.

Η πρόκριση στη ρεβάνς με το 2-0 του πρώτου αγώνα δεν είναι εύκολη, ούτε και ακατόρθωτη. Η ίδια ομάδα έχει πετύχει κι άλλες φορές να διαψεύσει τους ειδικούς. Η απουσία του Βαγιαννίδη θα είναι ένα επιπλέον πρόβλημα, αλλά τουλάχιστον από προβλήματα τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει… πλούσια πείρα.

Καθοριστικός για την εξέλιξη του ματς ήταν ο τερματοφύλακας Μπάλαντ. Σταμάτησε τον Πελίστρι στο 9′, τον Πάλμερ Μπράουν στο 19′, τον Τζούρισιτς στο 49′ και στο 52′. Τι άλλο να κάνει; Αν τώρα σε αυτό υπολογίσουμε και το δοκάρι του Πελίστρι, τότε έχουμε τη μεγάλη εικόνα της «πράσινης υπεροχής».

Ο Πελίστρι στην επίθεση, ο Τσιριβέγια με τον Πάλμερ Μπράουν στην άμυνα, ο Κυριακόπουλος στην αριστερή πλευρά, ξεπέρασαν τις προσδοκίες από άποψη απόδοσης. Οι «πράσινοι» κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες, είχαν ομοιογένεια, καλή οργάνωση, ποικιλία στο παιχνίδι τους. Έδειξαν έτοιμοι για τον αγώνα απέναντι στην καλύτερη ομάδα, με βάση τη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ στον β΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά οι Σκωτσέζοι είχαν το… κοκαλάκι της νυχτερίδας αυτό το ψυχρό βράδυ στην Γλασκόβη με 55.000 κόσμο στην εξέδρα.

Σκόρερς: 52′ Κέρτις, 78′ Κασαμά
Κόκκινη: 58′ Βαγιαννίδης (2η κίτρινη)
Κίτρινη: 8’ Ράσκιν, 28’ Σούταρ – 22’ Βαγιαννίδης
Ρέιντζερς (Ράσελ Μάρτιν): Μπάτλαντ, Ταβερνίερ, Σούταρ, Τζιγκά, Άαρονς, Ντιομαντέ, Ρόθγουελ (86′ Μπαϊράμι), Ράσκιν, Ντάουελ (74′ Ιγκαμανέ), Ντανίλο Περέιρα (74′ Ντέσερς), Κέρτις (74′ Κασαμά).
Παναθηναϊκός (Ρουί Βιτόρια): Ντραγκόβσκι, Βαγιαννίδης, Πάλμερ-Μπράουν, Τουμπά, Κυριακόπουλος, Μπακασέτας (62′ Κώτσιρας), Τσιριβέγια (84′ Σιώπης), Μαξίμοβιτς, Πελίστρι (84′ Τετέ), Ιωαννίδης (74′ Σφιντέρσκι), Τζούριτσιτς (74′ Μαντσίνι).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This