Με συμπτώματα θερμοπληξίας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο ένας 15χρονος, ο οποίος έκανε πεζοπορία στο Μέτσοβο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο 15χρονος αισθάνθηκε ξαφνικά αδιαθεσία και λιποθύμησε, με διασώστες του ΕΚΑΒ που κλήθηκαν στο σημείο μαζί με γιατρό, να τον παραλαμβάνουν και να τον μεταφέρουν εσπευσμένα και διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων. Ωστόσο, οι γιατροί του νοσοκομείου έδωσαν μάχη για να κρατήσουν το παιδί στη ζωή, ενώ κατάφεραν και να το σταθεροποιήσουν.
Μάλιστα, λόγω της κατάστασής του, κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο ΠΓΝΠ, προκειμένου να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ Παίδων. Οι γιατροί στην εντατική περιμένουν να περάσει το πρώτο 24ωρο, το οποίο θεωρείται κρίσιμο, καθώς, όπως αναφέρεται, «οι γιατροί στα Γιάννενα έκαναν εξαιρετική δουλειά και τον κράτησαν στη ζωή».
Θυμίζουμε πως αυτό είναι το δεύτερο σοβαρό περιστατικό θερμοπληξίας στη χώρα μας λόγω του παρατεταμένου καύσωνα, καθώς χθες το απόγευμα εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας με υψηλό πυρετό και συμπτώματα θερμοπληξίας ένας 54χρονος ξυλουργός, ο οποίος επίσης νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.
- Δείτε σχετικό ρεπορτάζ: