Αναταραχή προκλήθηκε πριν από λίγες μέρες στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, στη Λάρισα καθώς γιατρός που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για «φακελάκι» και είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα να προσπαθεί να χειρουργήσει ξανά στο νοσηλευτικό ίδρυμα!
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα onlarissa.gr, η διοικήτρια του νοσοκομείου ενημερώθηκε για την παρουσία του καρδιοχειρουργού στα χειρουργεία και άμεσα έσπευσε να δει τι συμβαίνει. Έτσι, πήγε στο σημείο και τον βρήκε μέσα στο γραφείο του λες και δεν είχε μεσολαβήσει τίποτα και να φορά περιβολή για χειρουργείο!
Η διοικήτρια Μαίρη Κουτσιούμπα του ζήτησε να απομακρυνθεί με τον γιατρό να απαντά πως ήθελε να μπει στο χειρουργείο για να να συμπαρασταθεί «συμβουλευτικά» σε συνάδελφο που θα έκανε σοβαρή επέμβαση.
Ο γιατρός είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών σε πρώτο βαθμό και είχε απομακρυνθεί από τη θέση του διευθυντή της κλινικής του από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και παραπέμφθηκε στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο των ΑΕΙ.
Η υπόθεσή του εξετάζεται από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια με το πειθαρχικό συμβούλιο της να παραπέμπει στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας, όσο και από τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας.
Δείτε επίσης:
- Καύσωνας: Καμπανάκι από τους ειδικούς για ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες
- Οι θάνατοι από λιδοκαΐνη σχεδόν τριπλασιάστηκαν στις ΗΠΑ – Ανησυχητική αύξηση