ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΣτην Συρία ο Φιντάν - Αγκαλιές και συζητήσεις με τον Αλ Τζολάνι για συνεργασία και Ισραήλ

Στην Συρία ο Φιντάν – Αγκαλιές και συζητήσεις με τον Αλ Τζολάνι για συνεργασία και Ισραήλ

Η επίσκεψη πραγματοποιείται λόγω των ανησυχιών της Τουρκίας για την εθνική της ασφάλεια

O Χακάν Φιντάν έγινε την Πέμπτη δεκτός μετά βαΐων και κλάδων από τον Σύρο πρόεδρο, Αλ Τζολάνι, στην Δαμασκό. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Συρία, για μια ακόμη φορά, συνοδευόμενος από μεγάλη αντιπροσωπεία αξιωματούχων.

Στην συνάντηση Φιντάν – Αλ Τζολάνι αξιολογήθηκε η πρόοδος που έχει σημειωθεί σε διάφορους τομείς των διμερών σχέσεων μετά την πτώση του καθεστώτος Άσαντ και η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας για την ανοικοδόμηση της Συρίας.

Η επίσκεψη Φιντάν πραγματοποιείται λόγω των ανησυχιών της Τουρκίας για την εθνική της ασφάλεια, όπως προκύπτουν από την βορειοανατολική Συρία, και της συνεργασίας των δύο χωρών στην καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων, του ISIS και του PKK/YPG, σε μια περίοδο που η διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας και ενότητας είναι πιο σημαντική από ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα συζητηθούν, επίσης, οι ενέργειες και η ρητορική του Ισραήλ που αποτελούν απειλή για την σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής.

Στην τρέχουσα περίοδο συνεργασίας σε διάφορους τομείς Τουρκίας-Συρίας, προτεραιότητα της Άγκυρας είναι να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες σύμφωνα με τα κοινά συμφέροντα των δύο χωρών και με τρόπο που να εξυπηρετεί την επιρροή της στην χώρα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης