Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Δυτικής Αττικής αλλά και των Μεσογείων την Τετάρτη (20/8) με στόχο την τουρκική μαφία και απολογισμό: έξι συλλήψεις και κατάσχεση όπλων, ναρκωτικών, κινητών τηλεφώνων πολυτελών οχημάτων και χιλιάδων ευρώ.
Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, συνελήφθησαν έξι Τούρκοι για παράβαση των νόμων για τα όπλα και τα ναρκωτικά.
Οι στοχευμένες επιχειρήσεις σε Μεσόγεια και Δυτική Αττική οργανώθηκαν από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ) με τη συνδρομή και άλλων υπηρεσιών επιβολής του νόμου.
Η ανακοίνωση για το πλήγμα στην τουρκική μαφία
Από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα, Τετάρτη 20 Αυγούστου 2025, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, για την εξάρθρωση εγκληματικών ομάδων Τούρκων υπηκόων, που δραστηριοποιούνται στη Χώρα μας.
Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Ιδιοκτησίας, της Υποδιεύθυνσης Καταπολέμησης Διακίνησης και Εμπορίας Ανθρώπων και Αγαθών και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Πληροφοριών και Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων.
Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθησαν -6- υπήκοοι Τουρκίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- παράβαση των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και οχήματα, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- πιστόλι,
- γεμιστήρα με -10- φυσίγγια,
- -34,5- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
- -9- συσκευές κινητών τηλεφώνων,
- ιδιόχειρες σημειώσεις,
- αποδείξεις αγοράς αγαθών συνολικής αξίας -8.639- ευρώ,
- -4- πολυτελή οχήματα και
- το χρηματικό ποσό των -4.279,51- ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.