Η παρακάτω ιστορία αποτελεί οδηγό επιτυχίας και πως ένας μετανάστης κατάφερε από την δουλειά για την επιβίωση να φτάσει στην κορυφή και να μην σταματά να σχεδιαζει και να ονειρεύεται.
Το 1991, ο Nadeem Bajwa εγκατέλειψε το Πακιστάν για τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας ως όνειρο ένα καλύτερο μέλλον. Ήταν μόλις 20 ετών, πρώτη φορά μακριά από την οικογένειά του και χωρίς να γνωρίζει καλά την αγγλική γλώσσα. Το πρώτο του καλοκαίρι εργάστηκε σε τρεις δουλειές: πλύσιμο πιάτων το πρωί, διανομή πίτσας το απόγευμα και βραδινές βάρδιες στο Taco Bell. Κέρδιζε μόλις 3 ευρώ την ώρα, αλλά η αποφασιστικότητά άξιζε… χρυσάφι.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η πορεία του
Μέσα σε λιγότερο από πέντε χρόνια, ο Bajwa προήχθη από διανομέας σε διευθυντής καταστήματος στην περιοχή όπου διέμενε. Αντί να βολευτεί σε έναν μισθό περιορισμένο, αποφάσισε να ανοίξει τα δικά του franchise, συνδυάζοντας την επιχειρηματική του ικανότητα με την οικογενειακή στήριξη και φυσικά τραπεζικά δάνεια. Το 2002 εγκαινίασε το πρώτο του Papa John’s στο Ανατολικό Λίβερπουλ του Οχάιο, με κόστος περίπου 150.000 δολάρια και αξιοποιώντας μεταχειρισμένο εξοπλισμό για να μειώσει τις δαπάνες.
Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε
Η πορεία του δεν ήταν χωρίς δυσκολίες. Η οικονομική κρίση του 2008 και η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού ανέκοψαν την ανάπτυξη, αλλά ο Bajwa συνέχισε να μαθαίνει από τα λάθη του. «Πρέπει να είσαι ταπεινός», εξηγεί. «Η μέρα που θα νομίσεις ότι τα έχεις όλα, σηματοδοτεί την αρχή της πτώσης σου».
Το σήμερα και το αύριο
Σήμερα, 35 χρόνια μετά, ο Nadeem Bajwa διευθύνει μια αυτοκρατορία καταστημάτων πίτσας, με παρουσία σε όλη την Ισπανία και θέτει στόχο να φτάσει τα 500 καταστήματα έως το 2028. Η ιστορία του αποτελεί παράδειγμα ότι η αποφασιστικότητα, η επιμονή και η στρατηγική σκέψη μπορούν να μετατρέψουν ακόμη και ένα ταπεινό ξεκίνημα σε μια επιχειρηματική αυτοκρατορία.
Δείτε επίσης: