Το πρωί της Τρίτης 9/9 οδηγήθηκαν στον ανακρίτη και εισαγγελέα τα αδέλφια που θεωρούνται οι εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης για να απολογηθούν για τις ιερές μπίζνες που έκαναν με τη βοήθεια του τότε επισκόπου.
Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως τα δύο αδέλφια αφέθηκαν ελεύθερα υπό περιοριστικούς όρους για την πρώτη δικογραφία που αφορούσε την διακίνηση ναρκωτικών και όπλων και τώρα κατηγορούνται για την αγοραπωλησία των 175 στρεμμάτων της Ιεράς Μονής στην περιοχή του Σταυρού Ακρωτηρίου.
Με ποιες κατηγορίες είναι αντιμέτωποι
Τα δύο αδέρφια κατηγορούνται για εμπορία -επιρροή σε μεσάζοντες τελεσθείσα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, δωροδοκία υπαλλήλου τελεσθείσα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότηση τρομοκρατίας, εκβίαση τελεσθείσα κατά συναυτουργία, δωροδοκία υπαλλήλου τελεσθείσα κατά συναυτουργια, απόπειρα απάτης με προκληθείσα ζημία άνω των -120.000- ευρώ, ηθική αυτουργία σε εκβίαση, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθησ, σε συνδυασμό με το άρθρο 309 του Π.Κ. «Ηθική Αυτουργία σε Επικίνδυνες Σωματικές Βλάβες τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση», και «Απιστία στρεφόμενη κατά Ν.Π.Δ.Δ. με προκληθείσα ζημία άνω των -120.000- ευρώ» και δωροδοκία υπαλλήλου σε απόπειρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο αδέρφια αρνούνται κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες
Σύμφωνα με το cretapost.gr, στην υπόθεση εμπλέκεται ο επίσκοπος ο οποίος κατηγορείται για απιστία, ένας αρχιμανδρίτης που είχε το ρόλο του μεσάζοντα στην αγοραπωλησία και ένας δικηγόρος που κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε απόπειρα απάτης. Δεν αποκλείεται και οι τρεις να εμφανιστούν στα δικαστήρια Χανιών.
Δείτε επίσης: