Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO, το μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης είναι η ακρίβεια.
Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και δίνει προβάδισμα 12,4 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,7%, παρουσιάζοντας πτώση μιας μονάδας σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα του Ιουνίου, αλλά στα ίδια περίπου επίπεδα στη μέτρηση της ίδιας εταιρείας στις 13 Σεπτεμβρίου, μετά τα μέτρα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.
Το ΠΑΣΟΚ στην ίδια μέτρηση καταγράφει 12,3% (από 11,2% στις 13 Σεπτεμβρίου). Στην τρίτη θέση ανεβαίνει η Ελληνική Λύση με 9,8%. Πτώση 4,5 μονάδων καταγράφει η Πλεύση Ελευθερίας και βρίσκεται στην τέταρτη θέση μαζί με το ΚΚΕ, με ποσοστό με 7,9%.
Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,2%. Η Φωνή Λογικής ανεβαίνει στο 2,8% και η ΝΙΚΗ στο 2,3%. Το Κίνημα Δημοκρατίας καταγράφεται στο 2,1% και το ΜεΡΑ25 στο 2%, ενώ 1,5% συγκεντρώνει η Νέα Αριστερά.
Οι αναποφάσιστοι καταγράφονται στο 16,2% με άνοδο σχεδόν 3,9% από τον Ιούνιο.
Μεγάλο προβάδισμα Μητσοτάκη στη δημοσκόπηση GPO
Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 27,8% και ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 10,4%.
Στην τρίτη θέση ανεβαίνει ο Κυριάκος Βελόπουλος με 8,8% και η Ζωή Κωνσταντοπούλου πέφτει στην τέταρτη θέση με 8,6%. Στην πέμπτη θέση με 4,8% είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ακολουθούν οι Σωκράτης Φάμελλος, Αφροδίτη Λατινοπούλου, Στέφανος Κασσελάκης, Αλέξης Χαρίτσης και Δημήτρης Νατσιός.
Με απόλυτη πλειοψηφία το 51,2% συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί με το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για άμεση προσφυγή στις κάλπες. Επίσης το 50,2% προτιμάει από τις εκλογές να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας.
Για τον κορμό μιας πιθανής κυβέρνησης συνεργασίας, το 30,7% επιλέγει την ΝΔ και το 29,2% το ΠΑΣΟΚ.
Το πιθανολογούμενο κόμμα Τσίπρα
Σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας δημιουργήσει νέο πολιτικό φορέα, το 19,4% δηλώνει ότι είναι πιθανό να το ψηφίσει.
Από αυτούς το 8,7% δηλώνει ότι είναι πολύ πιθανό και το 10,7 % αρκετά πιθανό. Ενώ το 79,2% δηλώνει ότι είναι λίγο ή καθόλου πιθανό να το ψηφίσει.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης, η ακρίβεια
Το 57,8% θεωρεί την ακρίβεια και τα χαμηλά εισοδήματα το πιο σημαντικό πρόβλημα. Μάλιστα, το 55,6% δηλώνει ότι το διαθέσιμο εισόδημα δεν επαρκεί για να καλύψει τις μηνιαίες ανάγκες του, ενώ το 66,8% πιστεύει ότι επί κυβερνήσεων της ΝΔ η διαφθορά στην Ελλάδα έχει αυξηθεί.
Σε σχέση με τις φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και στο ερώτημα αν θα ενισχύσουν το εισόδημα των πολιτών, το 67,5% απαντά «όχι» και «μάλλον όχι» και το 31,1% απαντά «ναι» και «μάλλον ναι».
πως γίνεται οι δημοσκοπήσεις να ακολουθούν το κυβερνητικό αφήγημα… είναι ανεξήγητο!
το δημογραφικό ανύπαρκτο.
ο Τσίπρας 19%??? μόνος του? ρε αφήστε τα σάπια!!! το αθώο ερώτημα για συγκυβέρνηση… στρώνεται ε Αλέξη?
μόνο το πασοκ ζητά εκλογές??? και τώρα? το έχουν πει άλλοι πολύ πιο πριν και κυρίως ο λαός! κάτι εκατομμύρια στους δρόμους!!!
25% η ΝΔ?? 25% δεν έχουν μαζί ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τι λέμε τώρα??
Πως γίνεται αντί να πέφτουν να μένουν σταθερά και με μεγάλη διαφορά?
… ας είναι καλά η sigular θα τα κανονίσει
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Έλληνα, είναι η ακρίβεια!
Έτσι, ψηφίστε την εγκληματική οργάνωση, που έφερε την ακρίβεια, τα μνημόνια, δώρισε την Κύπρο & όλα τα άλλα για να μην μακρυγορώ για να σας πηδήξει για ακόμα μια φορά!
Τα θέλει ο κωλοτράβας σας!
Ηλίθιοι!
Ήθελέστα &;
Παθέστα!