Τρεις υπάλληλοι τις Πρεσβείας του Κατάρ στο Κάιρο σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στο θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ της Αιγύπτου στην Ερυθρά Θάλασσα. Νωρίτερα, το Reuters είχε μεταδώσει ότι οι νεκροί ήταν διπλωμάτες.
Το τροχαίο που σημειώθηκε περίπου 50 χιλιόμετρα έξω από την λουτρόπολη Σαρμ ελ-Σέιχ και άφησε τραυματισμένα ακόμα τρία άτομα, φέρεται να συνέβη όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ανατράπηκε σε μια στροφή.
Οι προκαταρκτικές έρευνες που επικαλούνται αιγυπτιακά ΜΜΕ, φαίνεται να υποδεικνύον ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από «δυσλειτουργία στο τιμόνι».
🚨 BREAKING | Egyptian media and Qatari outlet Al-Araby Al-Jadeed report that three Qatari diplomats were killed and two others injured in a car crash about 50 kilometers from Sharm el-Sheikh while heading from the Qatari Embassy in Cairo to attend the official Gaza ceasefire… pic.twitter.com/nOCm02WCu8
— Translating Falasteen (Palestine) (@translatingpal) October 11, 2025
Ωστόσο, το Al Arabiya επικαλείται αιγυπτιακή πηγή η οποία αποκάλυψε ότι αιτία του δυστυχήματος ήταν η ταχύτητα και μια έκρηξη ενός ελαστικού του επταθέσιου οχήματος.
Όσο για τους τρεις τραυματίες, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ένας εξ αυτών είναι σε καλή κατάσταση, ο άλλος χειρουργείται και ο τρίτος εξακολουθεί να υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις.
Η πηγή σημείωσε επίσης ότι η αποστολή των θυμάτων ήταν «η διευθέτηση και προετοιμασία στέγασης και φαγητού για τα μέλη της αντιπροσωπείας του Κατάρ» που θα συμμετάσχουν στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα στο Σαρμ ελ-Σέιχ τη Δευτέρα (13/10).
Συγκεχυμένες πληροφορίες για τα θύματα του τροχαίου
Υπάρχουν αναφορές από το Al Arabiya ότι τα θύματα προέρχονταν από την Πρεσβεία του Κατάρ στο Κάιρο και κατευθυνόντουσαν προς το Σαρμ Ελ-Σέιχ για να κανονίσουν την εφοδιαστική και τις προετοιμασίες για την επίσημη αντιπροσωπεία που θα φτάσει από το Κατάρ.
Άλλες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι οι Καταριανοί που ενεπλάκησαν στο τροχαίο ήταν φύλακες ασφαλείας και αξιωματικοί πρωτοκόλλου.
Το δυστύχημα πάντως βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις αιγυπτιακές Αρχές, οι οποίες βρίσκονται σε επαφή με τις Αρχές του Κατάρ για την μεταφορά των σορών στην Ντόχα.
Το αιγυπτιακό θέρετρο θα φιλοξενήσει τη Δευτέρα (13/10) μια παγκόσμια «σύνοδο ειρήνης», με στόχο την οριστικοποίηση της συμφωνίας που αποσκοπεί στον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.
(Πηγή φωτογραφίας: Video capture Twitter)
Δείτε επίσης: