Ο πρόεδρος του «Συνασπισμού» -που μετεξέλιξή του υπήρξε ο ΣΥΡΙΖΑ– σχολίασε τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της Αριστεράς, ειδικά μετά την παραίτηση Τσίπρα.
Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος θεωρείται μια από τις πιο σοβαρές και ήπιες φωνές της ελληνικής Αριστεράς. Είχε σταθερή προσήλωση στον θεσμικό διάλογο, τη δημοκρατία, και τον εκσυγχρονισμό της Αριστεράς.
Για την πολιτική κατάσταση στη χώρα ανέφερε ότι «βαδίζουμε σε ένα δύσκολο, δύσμορφο πεδίο». Και ότι οι Έλληνες πολίτες είναι απογοητευμένοι γιατί, παρότι κυβέρνησαν όλες οι πολιτικές παρατάξεις, δεν μπόρεσαν να λύσουν συνταγματικά και κοινωνικά προβλήματα, σχολιάζοντας μάλιστα ότι «όλοι είναι ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους. Ο καθένας τα έχει κάνει καλά, οι άλλοι φταίνε».
Ο Κωνσταντόπουλος κατά Τσίπρα
Αυστηρή ήταν η κριτική που άσκησε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι από τις δηλώσεις και ανακοινώσεις που διαβάζει, δεν βλέπει πως αισθάνεται υπεύθυνος και δεν δίνει εξηγήσεις, δεν λογοδοτεί και δεν αναλαμβάνει την ευθύνη.
«Ο κ. Τσίπρας έχει προσωποκεντρική πολιτική και τακτική, είναι εμφανές αυτό από ένα σημείο και πέρα είναι εμφανές σε όλους και σε εμένα που δεν το έβλεπα και έχω και τις ευθύνες που δεν το έβλεπα νωρίτερα. Έχω και εγώ τις ευθύνες μου, διότι τον στήριξα και δεν έβλεπα τα στοιχεία του παλιού αμοραλισμού, ο οποίος εμφανίζεται τώρα ως δήθεν νέος πατριωτισμός. Πατριωτισμός δεν είναι ο εαυτός μου. Πατριωτισμός είναι να μπορώ να διαμορφώνω το συλλογικό αίσθημα ανατροπής, εξέλιξης, ανάπτυξης, σύνθεσης των δυνατοτήτων μιας κοινωνίας και μιας χώρας. Παιχνίδια εξουσίας μπορεί να παίζουν πολλοί. Εκείνοι οι οποίοι καταξιώνονται είναι εκείνοι που προσφέρουν πάνω απ’ όλα, έναν άλλον ρόλο παιδαγωγικής της πολιτικής. Η πολιτική διαμορφώνει φρόνημα, διαμορφώνει αξίες», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.
Δείτε ακόμη:
- Αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δίνει στεγνά» κι άλλα στελέχη για τις… οικογενειακές επιδοτήσεις!
- Γερμανικό χτύπημα: Σκάνδαλα, απεργίες και πτώση δημοτικότητας πιέζουν τον Μητσοτάκη
- Δημοσκόπηση MRB: 6 στους 10 πολίτες λένε «Ναι» σε εκδηλώσεις στον Άγνωστο Στρατιώτη
άσε μας ρε παππού
Αλέξη γύρνα εσύ και άσε τους άλλους να χτυπιούνται σαν χταπόδια…..
ποιος μιλάει…Αυτός που συνεργάστηκε με τον Μπαμπά Μητσοτάκη για να κλείσει φυλακή τον Ανδρέα…
αλλά να σε κλάνει και ο μέντορας σου
Μπαμπάς της Ζωούλας δεν είναι τούτος?
Τώρα είναι αργά για δάκρυα κορίτσια!!
Αυτά έπρεπε να τα δείτε όταν στηρίζατε έναν αριβίστα της κακιάς ώρας και “αριστερό μόνο όταν βολεύει”.