Ο Μαζλούμ Αμπντί, Αρχιστράτηγος των Κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ανακοινώνει ότι κατέληξαν σε «προκαταρκτική συμφωνία» με την Δαμασκό σχετικά με την ενσωμάτωση των πολιτοφυλακών και των παραστρατιωτικών ομάδων με κουρδική πλειοψηφία στη βορειοανατολική Συρία στον Στρατό της Συρίας και τις Δυνάμεις Ασφαλείας.
Σύμφωνα με την συμφωνία:
- Οι δυνάμεις των SDF θα ενσωματωθούν στον Συριακό Στρατό ως ενιαία μονάδα στηΝ Βόρεια Συρία.
- Οι διοικητές και το προσωπικό των SDF θα λάβουν αξιοσέβαστες θέσεις στο Υπουργείο Άμυνας και στην ηγεσία του Στρατού.
- Οι Κουρδικές Δυνάμεις Ασφαλείας στη βορειοανατολική Συρία θα συγχωνευθούν σε υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας που θα υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών της Συρίας.
- Θα διεξαχθούν συζητήσεις σχετικά με ένα αποκεντρωμένο σύστημα διακυβέρνησης με εξουσίες κατανεμημένες μεταξύ του κέντρου και των επαρχιών εντός μιας Ενωμένης Συρίας.
- Η Τουρκία δεν θα παρέμβει περαιτέρω στην Βόρεια Συρία.
- Η Τουρκία θα επιδείξει ευελιξία στην ένταξη των SDF και ομάδων με κουρδική πλειονότητα στον Συριακό Στρατό.
Αμφιβάλλουμε βέβαια ότι η συγκεκριμένη συμφωνία θα υλοποιηθεί, καθώς το πιθανότερο είναι να ακυρωθεί με ευθύνη της Τουρκίας, όπως οι προηγούμενες. Εάν όμως γίνει πράξη, τότε πρακτικά η Συρία θα γίνει το πρώτο «κουρδικό κράτος». Κρατήστε το.
Δείτε επίσης:
- Τουρκία: Ο Αμερικανός πρέσβης ποζάρει με Κούρδους και προκαλεί οργή
- Με επίθεση απειλεί τους Κούρδους της Συρίας ο «Γκρίζος Λύκος» Μπαχτσελί
- Φιντάν: Απειλές του Τούρκου ΥΠΕΞ στους Κούρδους της ΒΑ Συρίας