ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΤραμπ για ρατσιστικό βίντεο με τους Ομπάμα: «Δεν έκανα κάποιο λάθος»

Τραμπ για ρατσιστικό βίντεο με τους Ομπάμα: «Δεν έκανα κάποιο λάθος»

Αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη μετά την απόσυρση του επίμαχου περιεχομένου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε αργά χθες ότι δεν προτίθεται να ζητήσει συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση ρατσιστικού βίντεο στην πλατφόρμα Truth Social, στο οποίο ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ εμφανίζονται ως πίθηκοι.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν θα ζητήσει συγγνώμη, ο Τραμπ απάντησε: «Όχι δεν έκανα κάποιο λάθος».

Τι υποστηρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι παρακολούθησε μόνο την αρχή του βίντεο, εκτιμώντας ότι υπήρχε κάτι στο τέλος «που δεν αρέσει στον κόσμο». Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ούτε εμένα μου άρεσε, αλλά δεν το είδα».

Το γερμανικό πρακτορείο dpa σημειώνει ότι δεν κατέστη δυνατό να διασταυρωθεί με ανεξάρτητο τρόπο η περιγραφή του Ντόναλντ Τραμπ για τα γεγονότα.

Καταδίκη του ρατσιστικού  περιεχομένου

Σε ερώτηση αν καταδικάζει τα ρατσιστικά σημεία του βίντεο, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Φυσικά και ναι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον σάλο που προκάλεσε η εν λόγω ανάρτηση ο Λευκός Οίκος έσπευσε να διευκρινίσει ότι η δημοσίευση του βίντεο οφείλεται σε «λάθος ενός υπαλλήλου», επισημαίνοντας ότι το περιεχόμενο έχει πλέον αποσυρθεί από την πλατφόρμα.

Δείτε επίσης: 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης