ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΤίρανα: Η Αλβανική Ομοσπονδία ζητά τεστ φύλου από Βραζιλιάνα αθλήτρια της Ντινάμο

Τίρανα: Η Αλβανική Ομοσπονδία ζητά τεστ φύλου από Βραζιλιάνα αθλήτρια της Ντινάμο

Η ομάδα κάνει λόγο για κατάφωρη προσβολή της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας της αθλήτριας

Αναστάτωση έχει προκληθεί στον αθλητικό κόσμο της Αλβανίας μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Αλβανίας να ζητήσει από τη Βραζιλιάνα βολεϊμπολίστρια Ναϊάρα Φερέιρα, που αγωνίζεται στη Ντινάμο Τιράνων, να υποβληθεί σε τεστ προσδιορισμού φύλου.

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι η αθλήτρια τίθεται προσωρινά σε αναστολή, ώσπου να ολοκληρωθεί η διαδικασία, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο από την ομάδα της όσο και από φιλάθλους και αθλητικούς κύκλους στη χώρα.

Στην επίσημη τοποθέτησή της, η Ντινάμο Τιράνων επισημαίνει ότι η Φερέιρα διαθέτει έγκριση συμμετοχής από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Βόλεϊ (FIVB) και πολυετή διεθνή καριέρα, εκφράζοντας παράλληλα την απορία της για την έλλειψη νομικής βάσης και επαρκούς αιτιολόγησης της απόφασης.

Η ομάδα κάνει λόγο για κατάφωρη προσβολή της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας της αθλήτριας, υπογραμμίζοντας ότι ο αθλητισμός οφείλει να στηρίζεται στη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη και τον σεβασμό προς το άτομο.

Σύμφωνα με το Himara.gr η υπόθεση θεωρείται πρωτοφανής για τον αλβανικό αθλητισμό και έχει ανοίξει νέο κύκλο συζητήσεων για το πού τελειώνει ο έλεγχος και πού ξεκινά η παραβίαση των δικαιωμάτων των αθλητριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

*Φωτογραφία Χ @iliria_news

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης