Διαστάσεις θρίλερ ή ακόμα και ταινίας τρόμου (ελέω Halloween) παίρνει η οικογενειακή τραγωδία που συνέβη στην οδό Χαλέπα στην περιοχή Μασταμπάς στο Ηράκλειο, με τον απολογισμό της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε διαμέρισμα να είναι δύο νεκροί και ένας πολύ σοβαρά τραυματίας, όλοι συγγενείς μεταξύ τους!
Το βράδυ της Παρασκευής (31/10) λίγο μετά τις 20:30, η Πυροσβεστική έσπευσε στην περιοχή για την κατάσβεση φωτιάς, με τους Πυροσβέστες να αντικρίζουν ένα φρικτό θέαμα: δύο απανθρακωμένες σορούς σε διαφορετικά σημεία εντός του διαμερίσματος!
Δύσκολη η ταυτοποίηση
Μια ηλικιωμένη γυναίκα 85-90 ετών με κινητικά προβλήματα βρέθηκε στο πάτωμα του σαλονιού, ενώ το δεύτερο άτομο που εικάζεται ότι είναι ο γιος της περίπου 55-60 ετών και κατάκοιτος, βρέθηκε σε νοσοκομειακό κρεβάτι.
Και λέμε εικάζεται, γιατί υπάρχει επιφύλαξη λόγω της παραποίησης του προσώπου εξαιτίας της πυρκαγιάς, ενώ το γεγονός ότι ήταν σχεδόν αποστεωμένος (πιθανόν από την ταλαιπωρία με την κατάσταση της υγείας του), δυσκολεύει κι άλλο την ταυτοποίηση. Ωστόσο, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι οι απανθρακωμένοι είναι μάνα και γιος.

Το τρίτο άτομο της τραγωδίας: Θύτης ή θύμα;
Πρόσωπο-κλειδί της όλης ιστορίας φέρεται να είναι ο άλλος γιος της οικογένειας, ένας άνδρας περίπου 50-55 ετών, ο οποίος όταν αρχικά απεγκλωβίστηκε από τους πυροσβέστες (με τη χρήση σκάλας) βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το cretapost, ξέφυγε από αστυνομικούς, διασώστες, γείτονες και πυροσβέστες, ανέβηκε στην ταράτσα και πήδηξε στον ακάλυπτο, όπου προσγειώθηκε πάνω σε λαμαρίνες!
Το ασθενοφόρο που τον παρέλαβε τον μετέφερε στο ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, έχοντας πολλαπλά κατάγματα και αναπνευστικά προβλήματα.
Ανατριχίλα από τα ευρήματα – Όλα δείχνουν φρικτό έγκλημα
Η τραγωδία δεν αποκλείεται να αποδειχθεί τελικά έγκλημα, καθώς τα όσα βρέθηκαν στο διαμέρισμα οδηγούν προς αυτό το συμπέρασμα. Ο ιατροδικαστής και η σήμανση ήδη έχουν συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία.
Σύμφωνα με το neakriti, οι πρώτες ενδείξεις υποδεικνύουν δύο εστίες φωτιάς γύρω από τα πτώματα, ενώ κοντά στην πόρτα του διαμερίσματος βρέθηκε ένα μαχαίρι που είχε ίχνη αίματος. Σακουλάκι με ίχνη αίματος βρέθηκε και στην ταράτσα, όπου ανέβηκε το τρίτο άτομο και πήδηξε.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το πλέον σοκαριστικό εύρημα είναι η νάιλον σακούλα που είχε ο απανθρακωμένος άνδρας στο κεφάλι του! Αυτό ακριβώς ήταν που χτύπησε «καμπανάκια» στις Αρχές για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και όχι απλώς των αίτιων της φωτιάς.




