Αντεγκλήσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην Βουλή για την «Ευθανασία στα ΕΛΤΑ». Ο Άδωνις Γεωργιάδης πρωτοστάτησε στον κοινοβουλευτικό καβγά την Τετάρτη υπερτονίζοντας: «Πολιτικοί απατεώνες όσοι αρνούνται την αναδιάρθρωση».
Σφοδρή αντιπαράθεση στην Βουλή με αφορμή το κλείσιμο υποκαταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) με νέο γύρο πολιτικής έντασης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Άδωνις εναντίον όλων
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, επιτέθηκε στα κόμματα που επικρίνουν το μέτρο κάνοντας λόγο για «υποκρισία» ενώ υπογράμμισε πως τα ΕΛΤΑ χρειάζονται ριζική αναδιάρθρωση, ώστε να είναι βιώσιμα.
«Τα υποκαταστήματα που είναι ζημιογόνα πρέπει να κλείσουν. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, είναι πολιτικός απατεώνας» τόνισε, προσθέτοντας ότι το ζήτημα είναι «ποια καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά και υπό ποιες προϋποθέσεις».
Αναφερόμενος στον παραιτηθέντα διευθύνοντα σύμβουλο είπε: «Ο κ. Σκλήκας έκανε λάθος που δεν ενημέρωσε, προκάλεσε δημόσια αναστάτωση και καλώς παραιτήθηκε». Επίσης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί της διακυβέρνησής του «έκλεισε 70 καταστήματα ΕΛΤΑ χωρίς να ανοίξει μύτη».
Αντιπολίτευση: «Επιτελικό μπάχαλο» και «ευνοϊκή μεταχείριση ιδιωτικών συμφερόντων»
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «οδηγεί τα ΕΛΤΑ στην ευθανασία» υπενθυμίζοντας πως το 2023 κυβερνητικά στελέχη διαβεβαίωναν ότι δεν θα κλείσει κανένα κατάστημα.
«Τι είναι χειρότερο; Να μην υπάρχει σχέδιο και να πηγαίνουμε “όπου βγει” ή να υπάρχει ένα σχέδιο που εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα;» διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, κάνοντας λόγο για πλήρη έλλειψη στρατηγικής.
Στα πυρά της αντιπολίτευσης απάντησε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, επισημαίνοντας ότι «όλοι γνώριζαν πως θα υπάρξει αναδιάρθρωση των ΕΛΤΑ, αλλά όχι τον ακριβή αριθμό και το χρονοδιάγραμμα των κλεισιμάτων».
Παραδέχθηκε, πάντως, ότι έγιναν «επικοινωνιακά λάθη» και χαρακτήρισε «οριζόντιο σφάλμα» την διαχείριση της υπόθεσης από την προηγούμενη διοίκηση.
«Βάλατε τα ΕΛΤΑ στο Υπερταμείο και τώρα μας κάνετε κριτική;» ανέφερε απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας ότι «το 2013, επί συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, επίσης έκλειναν περιφερειακά καταστήματα».
Ο κ. Χρηστίδης ανταπάντησε πως «η Νέα Δημοκρατία ψάχνει διαρκώς τον φταίχτη ενώ η χώρα μένει πίσω».
Παρέμβαση της ΝΙΚΗΣ και νέα επίθεση Γεωργιάδη
Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ, Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος δήλωσε:
«Έχετε συστημένο, κύριοι της συμπολίτευσης… Το δυστύχημα είναι ότι δεν σας το φέρνει ο ταχυδρόμος, αλλά ο ελληνικός λαός, που βάναυσα προσβάλατε με το λουκέτο στα ΕΛΤΑ».
Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε κατηγορώντας τον για λαϊκισμό: «Θα περίμενε κανείς από ένα κόμμα δεξιότερα της ΝΔ να ασκεί σοβαρή αντιπολίτευση. Αντί γι’ αυτό, η ΝΙΚΗ ανακυκλώνει ό,τι πιο λαϊκίστικο και αριστερίστικο υπάρχει».
Δείτε επίσης:
- Νέα επικοινωνία Φάμελλου – Κακλαμάνη για ΕΛΤΑ
- ΕΛΤΑ: Ο Χατζηδάκης γνώριζε από τις 10 Οκτωβρίου για τα «λουκέτα» και το έπαιζε ανήξερος
- Παύλος Μαρινάκης: «Η απόφαση για τα ΕΛΤΑ θα υλοποιηθεί»





Στο μόνο που έχει δίκιο ο Γεώργιαδης (ντρέπομαι που το λέω -δεν μας έχει συνηθίσει-) είναι όταν λέει την αντιπολίτευση (μεγάλο μέρος της) σαν ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!!!
«Βάλατε τα ΕΛΤΑ στο Υπερταμείο και τώρα μας κάνετε κριτική;» ανέφερε απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας ότι «το 2013, επί συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, επίσης έκλειναν περιφερειακά καταστήματα».
ΤΑΙΠΕΔ 2015 ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ