Ο Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν σήμερα, Δευτέρα 24/11, μόλις 24 ώρες από την ολοκλήρωση της κρίσιμης διπλωματικής συνάντησης ανάμεσα σε αντιπροσωπίες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας στη Γενεύη της Ελβετίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε πως είναι έτοιμος να μεσολαβήσει σε μια απευθείας επικοινωνία Μόσχας – Κιέβου, τονίζοντας πως η χώρα του είναι πρόθυμη να συνεχίσει τις προσπάθειές της, για να τερματιστεί ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος και να επικρατήσει μια δίκαιη και διαρκής ειρήνη.
«Όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν»
Σε σχετική ανακοίνωση, η διεύθυνση επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας ανέφερε ότι ο Ερντογάν δήλωσε στον Πούτιν ότι η χώρα του είναι «έτοιμη να συμβάλει σήμερα, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν, σε όλες τις διπλωματικές πρωτοβουλίες και σχέδια που θα διευκολύνουν τις άμεσες επαφές μεταξύ των μερών και θα ανοίξουν το δρόμο για διαρκή ειρήνη και στην περιοχή μας».
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν, επίσης, για τις διμερείς σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας, καθώς και για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.
Στενές σχέσεις και με τις δύο πλευρές
Θυμίζουμε πως η Τουρκία, εν αντιθέσει με τη χώρα μας, κατά τη διάρκεια του πολέμου έχει καταφέρει να διατηρήσει στενές σχέσεις τόσο με την Ουκρανία, όσο και με τη Ρωσία, παρέχοντας -από τη μία- στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο, αλλά αρνούμενη -από την άλλη- να συμμετάσχει στις κυρώσεις της Δύσης κατά της Μόσχας.
Δείτε επίσης:
- Τραμπ: Αινιγματική ανάρτηση για την Ουκρανία – «Κάτι καλό μπορεί να συμβαίνει»
- Μητσοτάκης: Σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ για Ουκρανία
- Κόκκινες γραμμές και απαίτηση Ζελένσκι: «Η Ρωσία να πληρώσει για τον πόλεμο που ξεκίνησε»
- Ουκρανία: Αυτή είναι η αντιπρόταση της ΕΕ στο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ

