ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΜέλη του «Ρουβίκωνα» σε πορεία έξω από το σπίτι της Νίκης Κεραμέως

Μέλη του «Ρουβίκωνα» σε πορεία έξω από το σπίτι της Νίκης Κεραμέως

Μέλη του «Ρουβίκωνα» πραγματοποίησαν πορεία έξω από το σπίτι της υπουργού Εργασίας Νίκης Κεραμέως.

Με την πορεία θέλησαν να δώσουν «απάντηση στη μετατροπή των χώρων εργασίας σε σφαγεία και στη διαρκή συσσώρευση νεκρών εργατών», όπως αναφέρουν.

Και θεωρούν την Νίκη Κεραμέως «πολιτικά υπεύθυνη για αυτήν την πραγματικότητα».

Η πορεία του «Ρουβίκωνα»

Η αντιεξουσιαστική συλλογικότητα ανέφερε για τον λόγο πραγματοποίησης της πορείας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μόνο το πρώτο εννιάμηνο του 2025 μετράμε περίπου 200 νεκρούς εργάτες και εκατοντάδες σοβαρούς τραυματισμούς, την ώρα που δεκάδες εργατικά ατυχήματα την ημέρα δεν καταγράφονται καν. Πρόσφατο παράδειγμα ο θάνατος 27χρονου μετανάστη εργάτη στο έργο του Ελληνικού, σε συνθήκες αδήλωτης, εξαντλητικής εργασίας χωρίς στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας.

Η κοινωνική βάση πληρώνει με αίμα τις πολιτικές που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου: 13ωρα, εντατικοποίηση, εργοδοτική τρομοκρατία και πλήρη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής. Η Νίκη Κεραμέως είναι πολιτικά υπεύθυνη για αυτήν την πραγματικότητα. Καμία εργοδοτική δολοφονία δεν θα μείνει αναπάντητη. Η οργάνωση και ο αγώνας είναι ζήτημα επιβίωσης».

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης