Μπορεί η Ευρώπη να καταρρέει δημογραφικά και να εποικίζεται σταδιακά από εκατομμύρια μετανάστες από Αφρική και Ασία, αλλά προτεραιότητά της είναι να… επιδοτήσει τις αμβλώσεις. Σε μια απόφαση-σταθμό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και επέμβασης γυναικών που αδυνατούν να κάνουν άμβλωση στις χώρες τους.
Η πρωτοβουλία «Η φωνή μου, η επιλογή μου»
Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, η ευρωπαϊκή ολομέλεια υπερψήφισε ένα σχέδιο που στοχεύει στην άρση των «υγειονομικών ανισοτήτων εντός της Ένωσης». Η πρωτοβουλία γνωστών ΜΚΟ με τίτλο «Η Φωνή μου, η Επιλογή μου» εισηγείται τη δημιουργία ενός ειδικού κονδυλίου από τον κοινοτικό προϋπολογισμό. Στόχος είναι να παρέχεται οικονομική στήριξη σε γυναίκες από κράτη-μέλη με αυστηρή νομοθεσία ή πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων, επιτρέποντάς τους να ταξιδέψουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία χωρίς κόστος και με ασφάλεια.
Στο επίκεντρο της απόφασης βρίσκονται χώρες όπως η Μάλτα και η Πολωνία, όπου ισχύουν σχεδόν καθολικές απαγορεύσεις, αλλά και κράτη όπως η Ιταλία και η Κροατία, όπου, παρά το νόμιμο πλαίσιο, η πρόσβαση στις σχετικές υπηρεσίες υγείας παραμένει εξαιρετικά δυσχερής λόγω γραφειοκρατικών ή ιδεολογικών εμποδίων.
Η πολιτική σύγκρουση και το αποτέλεσμα της κάλπης
Το σχέδιο εγκρίθηκε με 358 ψήφους υπέρ έναντι 202 κατά, αντανακλώντας μια ευρεία συμμαχία δυνάμεων που εκτείνεται από την Αριστερά έως και τμήματα της Κεντροδεξιάς. Οι υποστηρικτές της κίνησης υπογραμμίζουν ότι η ΕΕ οφείλει να προστατεύσει τις πιο ευάλωτες γυναίκες από επικίνδυνες, παράνομες πρακτικές, διασφαλίζοντας ότι η οικονομική κατάσταση δεν θα αποτελεί φραγμό στην υγεία.
Στον αντίποδα, η πτέρυγα που αντιστάθηκε και ορισμένοι συντηρητικοί ευρωβουλευτές εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους, υποστηρίζοντας ότι η πρωτοβουλία:
Προσβάλλει την εθνική κυριαρχία: Παρεμβαίνει στις εσωτερικές νομοθεσίες των κρατών-μελών.
Αντιτίθεται στις παραδόσεις: Έρχεται σε σύγκρουση με τις χριστιανικές αξίες που διέπουν ορισμένες ευρωπαϊκές κοινωνίες.
Τα επόμενα βήματα: Ο ρόλος της Κομισιόν
Παρά την έγκριση από το Κοινοβούλιο, η τελική απόφαση για την εφαρμογή του σχεδίου ανήκει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Κομισιόν αναμένεται να τοποθετηθεί επίσημα τον προσεχή Μάρτιο.
Δείτε επίσης:
- Ιταλός Υπουργός Άμυνας: «Η Δύση βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού»
- Δημογραφική άλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης


ακόμα δεν επιδοτούνται οι θάνατοι μας??
Ωραίες σαχλαμάρες είπανε αυτοί οι παλαιολιθικοί βουλευτές. Πρέπει να καταλάβουν ότι είμαστε στον 21ο αιώνα καί μόλις τελειώνουμε το 1ο ΤΕΤΑΡΤΟ τού αιώνα αυτού. Οι αμβλώσεις αποφασίζονται από τις γυναίκες, τις ΜΟΝΕΣ υπεύθυνες γιά το σώμα τους. Η Καθολική καί άλλες εκκλησίες πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι η κοινωνία προχωρά ΜΠΡΟΣΤΑ καί ΌΧΙ ΠΙΣΩ ή στάσιμη στον 15ο αιώνα.
Με τε΄ετοιρς ειδήσεις έρχεται το ΠΥΡ γρηγορότερα..!!! η κάθαρσις! με ΠΟΝΟ.. δυστυχώς!!!