Οκτώ ματς έλειψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κι οι Μπακς γνώρισαν έξι ήττες. Η επιστροφή του συνοδεύτηκε από θρίαμβο μέσα στο Σικάγο επί των Μπουλς (112-103) με τον Έλληνα σούπερ σταρ να έχει 29 πόντους, 8 ριμπάουντ και 1 ασίστ.
Καλύτερη επιστροφή δεν θα μπορούσαν να περιμένουν οι θαυμαστές του. Ένα κάρφωμα όμως στο τέλος του αγώνα, ενώ το αποτέλεσμα είχε κριθεί με… ανεμόμυλο, έγινε αιτία με το σφύριγμα της λήξεις να ξεσπάσει καυγάς.
Ο Νίκολα Βούτσεβιτς και ο Κόμπι Γουάιτ τα έβαλαν μαζί του κι αμέσως όλοι έγιναν ένα… κουβάρι σε μια σκηνή που είναι σπάνια στο ΝΒΑ.
Bucks-Bulls HEATED after Giannis windmill 😳
CHAOS. pic.twitter.com/5ubOlLlZXE
— Bleacher Report (@BleacherReport) December 28, 2025
Στον αγώνα μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γιάννης που έδειξε ότι θέλει να οδηγήσει τους Μπακς ψηλά. Η στατιστική του το αποδεικνύει. Στα 25’ που αγωνίστηκε είχε:
- 29 πόντους με 9/12 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 8/10 βολές
- 8 ριμπάουντ
- 1 ασίστ
- 1 κλέψιμο
- 1 μπλοκ
- 2 λάθη
- 2 φάουλ
Ο εκνευρισμός του Γιάννη
Μια ερώτηση για το μέλλον του τον εκνεύρισε κι απάντησε με τρόπο που δεν έχει συνηθίσει τους δημοσιογράφους:
«Είμαι εδώ. Είμαι εδώ. Είμαι εδώ. Μην μου κάνετε αυτήν την ερώτηση. Είμαι εδώ. Είναι ασέβεια προς τον εαυτό μου και τους συμπαίκτες μου. Φοράω αυτήν την φανέλα κάθε ημέρα. Ασέβεια προς την ομάδα, το προπονητικό μου επιτελείο και όλους τους ανθρώπους που εργάζονται σκληρά για εμένα για να έλθουν εδώ και να πουν ‘‘Δεν θέλω να είμαι εδώ’’. Μην μου κάνετε αυτήν την ερώτηση. Είμαι εδώ, φοράω την φανέλα. Και όσο είμαι εδώ θα δίνω τα πάντα, ακόμη και στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα. Είμαστε 11οι στην Ανατολή ή 12οι; Απλώς πρέπει να συνεχίσουμε να βρίσκουμε την ταυτότητά μας. Αν χρειάζεται να γίνουμε λίγο… άτακτοι στο τέλος, ας γίνει. Δεν είμαστε οι πρωταθλητές. Παίζουμε μέχρι το τέλος και έχουμε σεβασμό και fair play, παλεύουμε για την ζωή μας αυτήν την στιγμή. Είμαι 13 χρόνια στο πρωτάθλημα. Αν συνεχίσουμε να χάνουμε, πιθανότατα η μισή ομάδα δεν θα είναι εδώ, δεν θα μπούμε στα playoffs. Δεν με νοιάζει πραγματικά. Θέλω απλώς να είμαι διαθέσιμος, να είμαι υγιής και να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει. Κι εάν (σ.σ. το κάρφωμα με «ανεμόμυλο») είναι αυτό που πρέπει να συμβεί για να ξυπνήσουν όλοι και να καταλάβουν ότι παλεύουμε για την ζωή μας και πρέπει να λερώσουμε τα χέρια μας, τότε ας γίνει».
Δωδεκάλεπτα: 26-28, 50-54, 80-85, 103-112
Σικάγο Μπουλς (Μπίλι Ντόνοβαν): Οκόρο 10 (1), Μπουζέλις 8 (1), Βούτσεβιτς 16 (5/10 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Γουάιτ 16 (4/8 τρίποντα, 1 ασίστ, 5 λάθη), Γκίντι 13 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 4 λάθη), Κόλινς 10 (10 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Χέρτερ 7 (1/6 τρίποντα), Ντοσούνμου 11, Σμιθ 6 (2 τρίποντα, 10 ριμπάουντ), Τζόουνς 6 (1), Γουίλιαμς.
Μιλγουόκι Μπακς (Ντοκ Ρίβερς): Γκριν 6 (2/8 τρίποντα), Αντετοκούνμπο 29, Τέρνερ 13 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Πόρτερ 8 (3/10 σουτ, 6 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 4 κλεψίματα, 4 λάθη), Ρόλινς 20 (5/9 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Χάρις 3 (1), Κούζμα 12 (4 ασίστ), Πόρτις 17 (5/13 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 10 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Σιμς 4 (7 ριμπάουντ).
Ομαδικά στατιστικά
Σικάγο Μπουλς: 26/55 δίποντα, 13/38 τρίποντα, 12/16 βολές, 61 ριμπάουντ, 28 ασίστ, 5 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 15 λάθη, 18 φάουλ.
Μιλγουόκι Μπακς: 27/50 δίποντα, 13/36 τρίποντα, 19/24 βολές, 51 ριμπάουντ, 22 ασίστ, 12 κλεψίματα, 3 μπλοκ, 10 λάθη, 16 φάουλ.
Βαθμολογία


