Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις των οπαδών της Μπουρκίνα Φάσο δεν είχαν στόχο να εντυπωσιάσουν, αλλά και να διώξουν τα κακά πνεύματα για να νικήσει η ομάδα τους. Τράβηξαν, όπως είναι φυσικό, το ενδιαφέρων των φωτογράφων και των σκηνοθετών που στέλνουν σε όλον τον κόσμο την εικόνα του Κόπα Άφρικα.
Την ουσιαστική μάχη, αυτή της πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης την κέρδισε η Αλγερία. Με το… σπαθί της κι τον 34χρονο Ριγιάντ Μαχρέζ, άλλοτε άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που τώρα βγάζει το… πεντεσπάνι του στην Αλ Νασρ στη Σαουδική Αραβία. Και δίπλα στον Πορτογάλο… κάθε μαθαίνει.
Ο Μαχρέζ με το γκολ που σημείωσε στο 1-0 με την Μπουρκίνα Φάσο και τα άλλα δύο στο 3-0 με το Σουδάν είναι αυτός που πήρε… από το χέρι τους συμπατριώτες του μέχρι την πρόκριση μια αγωνιστική πριν το τέλος της φάσης των ομίλων.
Το γκολ που έκρινε τον αγώνα σημείωσε ο Μαχρέζ στο 24′.
Η Αλγερία έγινε η 3η ομάδα που εξασφαλίζει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Θα αντιμετωπίσει την 2η του Δ΄ομίλου (Σενεγάλη ή Λ.Δ. Κογκό ή Μπενίν).
Βαθμολογία 5ου ομίλου και βαθμολογία 3ης θέσης

Έγιναν
24/12 Μπουρκίνα Φάσο – Ισημερινή Γουινέα 2-1
25/12 Αλγερία – Σουδάν 3-0
28/12 Ισημερινή Γουινέα – Σουδάν 0-1
28/12 Αλγερία – Μπουρκίνα Φάσο 1-0
Ακολουθούν
31/12 Ισημερινή Γουινέα – Αλγερία
31/12 Σουδάν – Μπουρκίνα Φάσο

