Με στόχο την ομαλή διεξαγωγή των εορταστικών εκδηλώσεων στο κέντρο της πρωτεύουσας, η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή από τις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Οι περιορισμοί επικεντρώνονται στην περιοχή του Συντάγματος και του Πεδίου του Άρεως, όπου αναμένεται πλήθος κόσμου για την αλλαγή του έτους.
Ποιοι κεντρικοί άξονες παραμένουν κλειστοί
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ., η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί σε βασικές οδικές αρτηρίες. Στο επίκεντρο των ρυθμίσεων βρίσκονται:
Λεωφόρος Αμαλίας και Φιλελλήνων: Κλειστές σε όλο το μήκος τους, συμπεριλαμβανομένων των καθέτων οδών.
Πλατεία Συντάγματος: Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας.
Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας: Κλειστό το τμήμα από την οδό Σέκερη έως την Πανεπιστημίου.
Οδός Σταδίου: Απαγόρευση διέλευσης μεταξύ των οδών Αμερικής και Βασιλέως Γεωργίου Α΄.
Λεωφόρος Συγγρού: Κλειστή στο τμήμα από την Αμαλίας έως τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Ρυθμίσεις στην περιοχή του Πεδίου του Άρεως
Ανάλογα μέτρα ισχύουν και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο τμήμα από τη Μουστοξύδη έως την Πατησίων, καθώς και στις καθέτους αυτής στο ρεύμα προς Πατησίων. Επίσης, η οδός Μαυρομματαίων παραμένει κλειστή σε όλο το μήκος της για τη διευκόλυνση των εκδηλώσεων στην περιοχή.
Οδηγίες της Τροχαίας προς τους πολίτες
Οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν τη μετακίνηση με τα οχήματά τους στους συγκεκριμένους οδικούς άξονες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Για την αποφυγή ταλαιπωρίας και τη διασφάλιση της οδικής ασφάλειας, οι οδηγοί καλούνται να συμμορφώνονται αυστηρά με τις υποδείξεις των τροχονόμων που βρίσκονται σε καίρια σημεία για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.
Δείτε επίσης:
- Παραμονή Πρωτοχρονιάς με κλειστούς δρόμους σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως
- Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα με σούπερ drone show, αθόρυβα πυροτεχνήματα και εκπλήξεις

