ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΚύμα ψύχους: Έκτακτα μέτρα προστασίας για άστεγους από τον Δήμο Αθηναίων

Κύμα ψύχους: Έκτακτα μέτρα προστασίας για άστεγους από τον Δήμο Αθηναίων

Οι ομάδες Street Work θα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης σε 24ωρη βάση

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής τίθεται ο Δήμος Αθηναίων, ενόψει της σημαντικής πτώσης της θερμοκρασίας που αναμένεται τις επόμενες ώρες στην πρωτεύουσα. Από σήμερα, Κυριακή 11 Ιανουαρίου, στις 20:00 και μέχρι νεωτέρας, ενεργοποιούνται έκτακτα μέτρα για την κακοκαιρία με στόχο την προστασία των αστέγων και των ευάλωτων πολιτών από το έντονο ψύχος.

Στο πλαίσιο αυτό, ανοίγει η Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου (Αχαρνών 372, τηλ. 210 2012334), η οποία θα λειτουργεί ως θερμαινόμενος χώρος φιλοξενίας, προσφέροντας ασφαλή διαμονή, σίτιση και βασικές υπηρεσίες φροντίδας σε όσους το έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, οι ομάδες Street Work του Δήμου Αθηναίων θα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης σε 24ωρη βάση, διανέμοντας ζεστά ροφήματα, τρόφιμα, είδη ρουχισμού και κουβέρτες. Ταυτόχρονα, θα παρέχουν ενημέρωση και υποστήριξη για τη μεταφορά αστέγων στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων, όπου καλύπτονται βασικές ανάγκες όπως διανυκτέρευση και σίτιση.

Για άμεση επικοινωνία, λειτουργεί όλο το 24ωρο το τηλεφωνικό κέντρο 210 5246515/6 (εσωτ. 0), ενώ αιτήματα που αφορούν ανάγκες του άστεγου πληθυσμού μπορούν να αποστέλλονται και στο email: [email protected].

Επιπλέον, οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο), συμβάλλοντας έμπρακτα στην προστασία όσων δοκιμάζονται από τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Δήμος Αθηναίων καλεί όλους σε επαγρύπνηση και αλληλεγγύη, υπογραμμίζοντας ότι σε περιόδους έντονου ψύχους, η έγκαιρη ενημέρωση μπορεί να σώσει ζωές.

*Φωτογραφία αρχείου

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης