Στο μπλόκο της Κομοτηνής, η εικόνα του Κωνσταντίνου Τρελάκη, 83χρονου συνταξιούχου αγρότη από το Κόσμιο, αποτελεί σύμβολο επιμονής και συνέχειας για τον αγροτικό κόσμο της Θράκης. Παρά την ηλικία του, παραμένει στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων, διεκδικώντας καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια του που συνεχίζουν να επενδύουν στη γεωργία και την κτηνοτροφία.
Ο κ. Τρελάκης δεν κρύβει την απογοήτευσή του για καθυστερήσεις πληρωμών και γραφειοκρατικούς ελέγχους:
«Είμαι στον αγώνα από την πρώτη μέρα για την αδικία που γίνεται τόσα χρόνια. Οι έλεγχοι όμως δεν δίνουν χρήματα στον κόσμο. Θα δώσουν όταν ελέγξουν τον Μάη με τον Ιούνιο. Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι, έλεγε ο λαός».
Παράλληλα ο ηλικιωμένος αγρότης, απορρίπτει τις κομματικές ταμπέλες που επιχειρούν κάποιοι να προσδώσουν στον αγώνα τους:
«Μας αποκαλούν δεξιούς, κομμουνιστάς, κεντρώους, ό,τι τους συμφέρει. Εμείς είμαστε αγρότες, χρώμα δεν έχουμε. Το δικό μας χρώμα είναι το πράσινο, το σιτάρι από το οποίο τρώνε το ψωμάκι τους».
Κλείνοντας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα fonirodopis.gr, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για την αξία της γης και του μόχθου της υπαίθρου:
«Όλοι ζουν από αυτό που λέγεται γης, την οποία υπηρετούμε εμείς οι αγρότες. Χωρίς ψωμί στην κατοχή όλοι πεθαίνανε».
Ο 83χρονος θυμίζει ότι ο αγώνας για τη γη και τους ανθρώπους της υπαίθρου δεν έχει ηλικία και πως η φωνή της παράδοσης συνεχίζει να ακούγεται δυνατά στις κινητοποιήσεις της Θράκης.
*Φωτογραφία fonirodopis.gr
Δείτε επίσης:
- Κομοτηνή: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο δύο έφηβες μετά από πυροβολισμούς
- Λαμία: Φωτιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας – Στο νοσοκομείο ένας ηλικιωμένος


Διαβάστε το κείμενο της συμφωνίας mercosur!!! Μην περιμένετε από ΜΜΕ και βουλευτές ανεξάρτητου κόμματος!!!
Θα τρίβετε τα μάτια σας με το τι γράφει!!
Στην δημοσιότητα αυτό που βγήκε είναι ΤΙΠΟΤΑ!!! Θα φρίξετε αν το διαβάσετε!!!
Τι κάνουν βουλευτές, ευρωβουλευτές, ειδικοί και δημοσιογράφοι????