Το απόγευμα της Πέμπτης (15/1) το μπλόκο της Νίκαιας πραγματοποίησε την γενική του συνέλευση, λαμβάνοντας σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων. Οι αγρότες πάνω απ’ όλα ξεκαθαρίζουν ότι τα τρακτέρ παραμένουν στους δρόμους, αλλά με ανοιχτό το οδικό δίκτυο σε όλη την Ελλάδα.
Όπως αναφέρεται επίσης στην σχετική ανακοίνωση, το πρωί της Παρασκευής (16/1) μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής θα πάνε στην Εισαγγελία, για να ζητήσουν να δοθεί εντολή να ανοίξουν οι κάμερες, ώστε να διαπιστωθεί ποιοι ήταν αυτοί που βανδάλισαν τα τρακτέρ δύο εκ των αγροτών που πήγαν στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη 13 Ιανουαρίου.

Ημερομηνία-ορόσημο είναι η 17η Ιανουαρίου, κατά την οποία θα γίνει στην Ασουνσιόν της Παραγουάης η τελετή υπογραφής της συμφωνίας ΕΕ–Mercosur, με τους αγρότες να κάνουν λόγο για «κατάπτυστη συνθήκη που αποτελεί ταφόπλακα για τον πρωτογενή τομέα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».
Καλούν μάλιστα τους Έλληνες βουλευτές να καταψηφίσουν την επικαιροποίησή της, η οποία θα συζητηθεί διακομματικά στη Βουλή στις 21 Ιανουαρίου.
Νέα γενική συνέλευση στο μπλόκο της Νίκαιας θα διεξαχθεί στις 20 Ιανουαρίου, ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τη συνάντηση της 19ης Ιανουαρίου στο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό, στην οποία η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΕΜ) θα εμφανιστεί με 14 αιτήματα.

Τι αποφάσισαν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας
- Το πρωί της Παρασκευής 16 Ιανουαρίου, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής θα προσέλθουν στον Εισαγγελέα, ζητώντας να δώσει εντολή να ανοίξουν οι κάμερες για να διαπιστωθεί ποιοι βανδάλισαν τα τρακτέρ των δύο αγροτών.
- Το Σάββατο 17 Ιανουαρίου η συμφωνία Μερκοσουρ ψηφίζεται στη Παραγουάη. Καταδικάζεται από το αγροτικό κίνημα η καταπτυστη συνθήκη που αποτελεί ταφόπλακα για τον πρωτογενή τομέα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Υπενθυμίζεται ότι από την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου με διακομματική συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο ανοίγει η συζήτηση για τον πρωτογενή τομέα αλλά και για την επικαιροποιηση της Μερκοσουρ από την ελληνική βουλή. Καλούνται οι βουλευτές να καταψηφίσουν την συμφωνία Μερκοσούρ.
- Την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου και ώρα 13:00μμ στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων με τον πρωθυπουργό. Η ΠΕΜ προσέρχεται με 14 αιτήματα που θα δώσουν προοπτική και κίνητρο στον πρωτογενή τομέα. Πέντε μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου Νίκαιας θα δώσουν το παρών στη συνάντηση, για όλα τα ζητήματα που αφορούν την αγροτιά, τη κτηνοτροφία, την αλιεία και τη μελισσοκομία. 25 παραγωγοί και 5 παρατηρητές θα βρίσκονται στο σύνολο για την ΠΕΜ στη συνάντηση.
- Την Τρίτη 20 Ιανουαρίου και ώρα 18:00μμ θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση για τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στο Μπλόκο Νίκαιας με γενική συνέλευση, όπου καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να δώσουν μαζικό παρών.
- Τα τρακτέρ παραμένουν στο δρόμο με ανοιχτό το οδικό δίκτυο σε όλη την Ελλάδα
Ενωμένοι μόνο θα νικήσουμε!
Δείτε επίσης:
- Τί απάντησε ο Ανεστίδης για το βίντεο με τα «μπινελίκια» στον πρωθυπουργό
- Βίντεο με τον Ανεστίδη να βρίζει χυδαία τον Μητσοτάκη
- Παραλήρημα Γεωργιάδη: «Η ΝΔ είναι το κόμμα των αγροτών»
- Αγρότες: Στην άκρη του δρόμου τα τρακτέρ – Τη Δευτέρα το ραντεβού στο Μαξίμου


Και να την καταψηφίσουν τελείωσε 😭😭
Ακόμα έχουμε μαύρα μεσάνυχτα με την mercosur. Αυτό που υπέγραψαν στην ΕΕ ήταν η ταφόπλακα. Στις 17 ιαν. και-με-την βούλα!!!! Διότι προβλέπει, απο την στιγμή που πήρε έγκριση απο ΕΕ, και στην συνέχεια απο τα δυό μέρη (ΕΕ-Mercosur) μέχρι την επικυρώσει της συμφωνίας(500+σελίδες) από όλα τα κράτη μέλη και από τα δυό μέρη, ΕΕ – Mercosur, να ισχύει ένα προσχέδιοπροσχεδιο (400+ σελίδων), ακόμα και σε περίπτωση μη επικύρωσης από κάποια χώρα!!! Θα την δέσμευση το προσχέδιο(400+σελίδων). Τόσο απλά, τόσο δημοκρατικά. Και όταν δούμε στην πράξη τι υπογράψαμε (γιατί μέχρι τώρα μετρημένοι στα δάχτυλα είναι αυτοί που μελέτησαν και κατανόησαν πλήρως το περιεχόμενο της συμφωνίας)… εμείς θα τραβάμε τα βυζιά μας και άλλοι σε κάποια έπαυλη την αξία της υπογραφής τους.