Δύο σιδηροδρομικά ατυχήματα το βράδυ της Τρίτης στην επαρχία της Βαρκελώνης.
Την ώρα μάλιστα που ολόκληρη η Ισπανία θρηνεί, μετά την τραγωδία με τους μέχρι στιγμής 42 νεκρούς.
Τα νέα περιστατικά με τα δυο σιδηροδρομικά ατυχήματα έχουν προκαλέσει την αναστολή της λειτουργίας των γραμμών R4 και R1 του Rodalies, του συστήματος προαστιακών σιδηροδρόμων της Καταλονίας.
Νέα σιδηροδρομικά ατυχήματα στην Ισπανία
Το ένα σημειώθηκε μεταξύ των σταθμών Sant Sadurní d’Anoia και Gelida στη Βαρκελώνη, όταν τείχος έπεσε την ώρα που περνούσε ο συρμός, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 15 άτομα.
Στο άλλο, η παρουσία βράχων στις ράγες προκάλεσε τον εκτροχιασμού του τρένου.
Στο σημείο έχουν σταλεί 11 μονάδες του Συστήματος Ιατρικών Επειγόντων Περιστατικών και μια κοινή μονάδα με τους Πυροσβέστες. Η λειτουργία της γραμμής R4 έχει διακοπεί.
⚠️ Almenys 15 persones han resultat ferides en l’accident de tren a l’R4 a Gelida, segons el primer balanç
El SEM mobilitza diverses ambulàncies per atendre els afectats i els Bombers envien una quinzena de dotacions https://t.co/e2XoYKaXwP
— LaRepública.cat (@LaRepublicaCat) January 20, 2026
❗️🚅 #ATENCIÓN sobre las 21:00 a habido un descarrilamiento de un tren de la línea R4 de Rodalies en Gelida, Barcelona.
Hay reportes de 4 HERIDOS GRAVES y de personas atrapadas, entre ellos el maquinista.
Los bomberos estan en la zona ya trabajando.Ire ampliando información 👇🏻 pic.twitter.com/9mgFIOL93i
— 𝙻𝚒𝚋𝚎𝚛𝚝𝚊𝚡 (@The_Libertax) January 20, 2026
Οι πρώτες αναφορές για τα αίτια του ατυχήματος, υποδεικνύουν τις ισχυρές βροχές που έπληξαν την Καταλονία τις τελευταίες ημέρες και ενδέχεται να έχουν αποσταθεροποιήσει το τείχος συγκράτησης.

Στο άλλο ατύχημα, στην επαρχία της Χιρόνα, τρένο που εκτελούσε δρομολόγια μεταξύ των σταθμών Blanes και Maçanet, εκτροχιάστηκε χωρίς όμως να προκληθούν τραυματισμοί.
Το ατύχημα προκλήθηκε από όγκους βράχων που έπεσαν στις γραμμές ως αποτέλεσμα της καταιγίδας που έπληξε την καταλανική επαρχία.
Hi ha hagut un descarrilament d’un tren entre Tordera i Maçanet de la Selva a causa de pedres a la Via.
Hi anaven 13 persones i estan totes bé. Qualsevol dia tindrem una desgràcia. https://t.co/dy2RneaWkQ pic.twitter.com/PNsNQGX5Qg
— Ramon Audet i Sánchez🤠 (@ramon_audet) January 20, 2026
Δείτε ακόμα:
- Όταν η Δανία το ’74 αρνήθηκε να υποστηρίξει την Ελλάδα για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο
- Τραμπ για Γροιλανδία: «Θα δείτε ως πού θα φτάσουμε»

