«Σκάρτο» υγειονομικό υλικό έστειλε η Τουρκία στους Βρετανούς – Το επιστρέφουν πίσω

Must Read

Ο «Σουλτάνος» προσπάθησε να αναδείξει στην Ευρώπη το φιλανθρωπικό προφίλ της Τουρκίας, στέλνοντας υγειονομικό υλικό σε αρκετές ανεπτυγμένες χώρες. Ωστόσο, αποδείχτηκε ότι σε μερικές περιπτώσεις, ήταν αποτυχημένη και ελαττωματική. 

Με δημοσίευμά του ο Guardian, επικαλείται πηγές από το υπουργείο Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει ότι 15 ημέρες μετά την άφιξη της τουρκικής βοήθειας που καθυστέρησε αρκετά, οι 400.000 προστατευτικές ρόμπες για το υγειονομικό προσωπικό κατασχέθηκαν αφού διαπιστώθηκε ότι δεν συμμορφώνονται με τα βρετανικά πρότυπα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το υγειονομικό υλικό παραμένει σε χώρο αποθήκευσης κοντά στο αεροδρόμιο του Χίθροου και πρόκειται να επιστραφεί πίσω στην Τουρκία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι Υπουργείο Υγείας θα ζητήσει αποζημίωση όπως έχει γίνει και στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις.

«Όλες οι παραδόσεις προστατευτικού υλικού για το υγειονομικό προσωπικό  ελέγχονται για να διασφαλιστεί ότι ο εξοπλισμός πληροί τα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας που χρειάζονται το προσωπικό μας. Εάν ο εξοπλισμός δεν πληροί τις προδιαγραφές μας ή δεν περάσει τις διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας, δεν διανέμεται στην πρώτη γραμμή», δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This