Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

«Σκάρτο» υγειονομικό υλικό έστειλε η Τουρκία στους Βρετανούς – Το επιστρέφουν πίσω

Ο «Σουλτάνος» προσπάθησε να αναδείξει στην Ευρώπη το φιλανθρωπικό προφίλ της Τουρκίας, στέλνοντας υγειονομικό υλικό σε αρκετές ανεπτυγμένες χώρες. Ωστόσο, αποδείχτηκε ότι σε μερικές περιπτώσεις, ήταν αποτυχημένη και ελαττωματική. 

Με δημοσίευμά του ο Guardian, επικαλείται πηγές από το υπουργείο Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει ότι 15 ημέρες μετά την άφιξη της τουρκικής βοήθειας που καθυστέρησε αρκετά, οι 400.000 προστατευτικές ρόμπες για το υγειονομικό προσωπικό κατασχέθηκαν αφού διαπιστώθηκε ότι δεν συμμορφώνονται με τα βρετανικά πρότυπα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το υγειονομικό υλικό παραμένει σε χώρο αποθήκευσης κοντά στο αεροδρόμιο του Χίθροου και πρόκειται να επιστραφεί πίσω στην Τουρκία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι Υπουργείο Υγείας θα ζητήσει αποζημίωση όπως έχει γίνει και στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις.

«Όλες οι παραδόσεις προστατευτικού υλικού για το υγειονομικό προσωπικό  ελέγχονται για να διασφαλιστεί ότι ο εξοπλισμός πληροί τα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας που χρειάζονται το προσωπικό μας. Εάν ο εξοπλισμός δεν πληροί τις προδιαγραφές μας ή δεν περάσει τις διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας, δεν διανέμεται στην πρώτη γραμμή», δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ