Ο αγώνας δρόμου ενάντια στον χρόνο δυστυχώς χάθηκε για τους εννέα σκιέρ που είχαν παρασυρθεί και θάφτηκαν από χιονοστιβάδα στα βουνά της Σιέρα Νεβάδα της Καλιφόρνια, κοντά στη λίμνη Τάχο. Οκτώ άτομα ανασύρθηκαν νεκρά, ενώ το 9ο αγνοείται αλλά θεωρείται νεκρό.
Οι αρχές της κομητείας Νεβάδα δήλωσαν ότι οι ερευνητές θα εξετάσουν την απόφαση να συνεχιστεί το ταξίδι παρά την πρόγνωση για κακές καιρικές συνθήκες, ενώ έχουν ενημερώσει τις οικογένειες ότι η αποστολή έχει μετατοπιστεί από τη διάσωση ανθρώπων στην ανάκτηση σορών.
Η ομάδα των συνολικά 15 σκιέρ βρισκόταν στην τελευταία ημέρα ενός τριήμερου ταξιδιού στην άγρια φύση στο Καστλ Πικ, όταν παρασύρθηκε από τον τεράστιο όγκο χιονιού. Έξι από τους σκιέρ κατάφεραν να βγουν από το χιόνι έξι ώρες αργότερα και να διασωθούν.
Η χιονοστιβάδα έθαψε τις σορούς κοντά τη μία στην άλλη
«Τα σώματα που ανασύρθηκαν ήταν αρκετά κοντά το ένα στο άλλο», δήλωσε ο αξιωματικός Ράστι Γκριν του Τμήματος Σερίφη της Κομητείας Νεβάδα και πρόσθεσε ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα: «Κάποιος είδε τη χιονοστιβάδα, φώναξε, αλλά τους πρόλαβε αρκετά γρήγορα».
Από 30 έως 55 ετών οι νεκροί
Στα θύματα συμπεριλαμβάνονται και τρεις οδηγοί, ενώ η ομάδα των 9 αποτελείτο από επτά γυναίκες και δύο άνδρες, ηλικίας από 30 έως 55 ετών.
Τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν ακόμη καταφέρει να απομακρύνουν τις σορούς από το βουνό, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.
Η πλέον θανατηφόρα χιονοστιβάδα των τελευταίων ετών στις ΗΠΑ
Η χιονοστιβάδα στο Καστλ Πικ είναι η πιο θανατηφόρα στις ΗΠΑ από το 1981, όταν 11 ορειβάτες σκοτώθηκαν στο Όρος Ρενιέρ της Ουάσινγκτον.
Κάθε χειμώνα, 25 έως 30 άνθρωποι πεθαίνουν σε χιονοστιβάδες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Χιονοστιβάδων.
*ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Δείτε επίσης:
- Τραγωδία στην Ιταλία: Δύο σκιέρ καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα – Ακόμα ένας χαροπαλεύει
- Νεκρός 13χρονος στις Άλπεις: Τον πλάκωσε χιονοστιβάδα








