Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κρατήσει περισσότερο κι από την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου του Σαββάτου, την εμφάνιση στον αγώνα με τον Ηρακλή. Η διαφορά των 30 πόντων (91-61) δείχνει τη σοβαρότητα που είχαν οι «πράσινοι» στο παιχνίδι τους.
Στα κέρδη των «πράσινων» η καλή εμφάνιση του Σορτς (13 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κοψίματα), αλλά και η επιστροφή στο σκοράρισμα του Ντίνου Μήτογλου (10 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 1 κόψιμο).
Γενικά οι «πράσινοι» ακολούθησαν το πλάνο, δεν είχαν αυξομειώσεις στην απόδοσή τους, ενώ ο Έργκιν Άταμαν άνοιξε το ροτέισον δίνοντας χρόνο σε όσους περισσότερους παίκτες μπορούσε για να τεστάρει τη κατάστασή τους ενόψει του τελικού το Σάββατο με τον Ολυμπιακό.
Ο Ηρακλής δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την πίεση του Παναθηναϊκού, υποχρεώθηκε σε λάθη (26 έναντι των 7 του Παναθηναϊκού) και από ένα σημείο και μετά απλά προσπάθησε να… μαζέψει το σκορ.
Το φιλμ του αγώνα
Ο Παναθηναϊκός ήταν εντυπωσιακός στο ξεκίνημα. Από το 2-2 το σκορ το πήγε στο 17-2 μέχρι να σκοράρει ο Ηρακλής.
Ο Σορτς είχε κέφια και το έδειξε με το… καλησπέρα
Απόφαση στο… δευτερόλεπτο για τον Χέιζ-Ντέιβιτς
Στα κέρδη του Παναθηναϊκού και η επιστροφή του Μήτογλου στο σκοράρισμα
Διαιτητές: Πέτρος Παπαπέτρου, Ηλίας Καραπάνος, Νίκος Σκανδαλάκης
Δεκάλεπτα: 22-7, 46-26, 73-46, 91-61
Τα στατιστικά του Παναθηναϊκού

Τα στατιστικά του Ηρακλή









