ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΤουλάχιστον 5 νεκροί μετανάστες από ναυάγιο στους Καλούς Λιμένες - Αγνοούνται 25

Τουλάχιστον 5 νεκροί μετανάστες από ναυάγιο στους Καλούς Λιμένες – Αγνοούνται 25

20 διασώθηκαν - Καταδίωξη ανοιχτά της Λέρου και σύλληψη 27χρονου διακινητή

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 15 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων, στην Κρήτη, έπειτα από περιστατικό με σκάφος που μετέφερε αλλοδαπούς και βρέθηκε σε κίνδυνο εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το τοπικό μέσο Creta24, έχουν ανασυρθεί πέντε μετανάστες νεκροί ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν παραπλέοντα πλοία και σκάφος της Frontex, ενώ καθοριστική ήταν η συνδρομή πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων υπό σημαία Παναμά, το οποίο περισυνέλεξε 20 άτομα από τη θάλασσα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ, γεγονός που δυσχεραίνει σημαντικά το έργο των διασωστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την πηγή, οι έρευνες αφορούν ακόμα 25 άτομα που επέβαιναν στο σκάφος. Την επιχείρηση έρευνας συντονίζει το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Πώς έγινε το ναυάγιο

Πηγές ενημέρωσης που επικαλείται το cretalive.gr αναφέρουν ότι η βάρκα με τους περίπου 50 μετανάστες οι οποίοι έχουν καταγωγή από Αίγυπτο είχε εντοπιστεί στη διάρκεια της νύχτας όταν παραπλέον εμπορικό πλοίο προσέγγισε για να τους περισυλλέξει. Όμως, φέρεται κατά τη διαδικασία της προσέγγισης η βάρκα να ανατράπηκε και οι μετανάστες να έπεσαν στο νερό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταδίωξη σκάφους με μετανάστες στη Λέρο

Την ίδια ώρα, νέο περιστατικό καταγράφηκε στο ανατολικό Αιγαίο. Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε το βράδυ της Παρασκευής ταχύπλοο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις ανατολικές ακτές της Λέρου. Στα σήματα των λιμενικών για ακινητοποίηση, ο χειριστής δεν συμμορφώθηκε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν επικίνδυνοι ελιγμοί.

Το ταχύπλοο προσάραξε τελικά σε βραχώδη ακτή στην περιοχή «Βουρλίδια», όπου οι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν. Στις έρευνες που ακολούθησαν εντοπίστηκαν συνολικά 28 αλλοδαποί, 8 άνδρες, 5 γυναίκες και 15 ανήλικοι. Ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε προληπτικά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Λέρου και έλαβε εξιτήριο μετά την παροχή ιατρικής φροντίδας.

Το Λιμεναρχείο Λέρου, που διενεργεί την προανάκριση, προχώρησε στη σύλληψη 27χρονου υπηκόου Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής που τους μετέφερε από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο, διακίνηση μεταναστών, έκθεση ζωής σε κίνδυνο και απείθεια, ενώ το ταχύπλοο κατασχέθηκε από τις Αρχές.

Δείτε επίσης:

Βγήκαν τα μαχαίρια μεταξύ μεταναστών στη Ριτσώνα: Στο νοσοκομείο 20χρονος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης