Το σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (27/02) στο Μιλάνο με εκτροχιασμό τραμ στη Via Vittorio Veneto και τραγικό απολογισμό δύο νεκρούς και πάνω από 40 τραυματίες, οφείλεται σε αιφνίδια αδιαθεσία του οδηγού, σύμφωνα με τα πρώτα πορίσματα των ερευνών.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, αισθάνθηκε ξαφνικά αδιαθεσία και δεν πρόλαβε να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό ασφαλείας, με αποτέλεσμα το όχημα να κινηθεί εκτός πορείας. Ο οδηγός υποβλήθηκε άμεσα σε ελέγχους για κατανάλωση αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών ουσιών, οι οποίοι ήταν αρνητικοί.
Από την ιδιαίτερα σφοδρή σύγκρουση σκοτώθηκε ένας 60χρονος κάτοικος της πόλης και ένας 46χρονος από τη Σενεγάλη. Ο άτυχος 60χρονος εντοπίστηκε νεκρός κάτω από τα συντρίμμια του τραμ γραμμής 9, το οποίο, κινούμενο με υψηλή ταχύτητα, προσέκρουσε σε βιτρίνα καταστήματος.
Η Εισαγγελία του Μιλάνου έχει ήδη διατάξει προκαταρκτική έρευνα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια ώστε να ρίξει φως στις συνθήκες του δυστυχήματος και στο τι πραγματικά συνέβη. Ένιωσε αδιαθεσία ο οδηγός, όπως αναφέρθηκε; Έχουν κάποια σχέση οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στη γραμμή του τραμ τις τελευταίες ημέρες;
Δείτε επίσης:







