ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΔιάγγελμα από τον Μακρόν για Μέση Ανατολή και Κύπρο: «Στέλνουμε εναέρια μέσα και φρεγάτα»

Διάγγελμα από τον Μακρόν για Μέση Ανατολή και Κύπρο: «Στέλνουμε εναέρια μέσα και φρεγάτα»

Στο Συμβούλιο Άμυνας την Κυριακή ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι η Γαλλία θα ενισχύσει την αμυντική της θέση στη Μέση Ανατολή, για να προστατεύσει τους πολίτες και τις βάσεις της και να υποστηρίξει τις χώρες της περιοχής που γίνονται στόχος του Ιράν.

Το βράδυ της Τρίτης με διάγγελμά του για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ότι «ευθύνη μου είναι να πράξω. Έχουμε ενισχύσει την ασφάλεια σε όλη την περιοχή. Έχουμε ενισχύσει την ασφάλεια των πρεσβειών μας. 400.000 Γάλλοι είναι στην περιοχή και διοργανώνουμε τον επαναπατρισμό τους. Οι πρώτες πτήσεις θα φτάσουν απόψε στο Παρίσι».

Και συνέχισε: «Πρέπει να είμαστε στο πλευρό των συμμάχων μας. Είναι αμυντική ευθύνη για την Ειρήνη. Αφορά και την αξιοπιστία της Γαλλίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μακρόν για Κύπρο: «Στέλνουμε εναέρια μέσα και φρεγάτα»

Όπως δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν:

«Έχουμε ήδη καταρρίψει ντρόουν για να υπερασπιστούμε τους συμμάχους μας. Έχουμε αναπτύξει περισσότερα ραντάρ. Η Κύπρος μέλος της ΕΕ έχει χτυπηθεί και αυτό απαιτεί τη στήριξη της Γαλλίας. Θα στείλουμε επιπλέον μέσα.

Η Χεζπολάχ έχει διαπράξει το μέγιστο σφάλμα να χτυπήσει το Ισραήλ. Πρέπει να προστατεύσουμε οικονομικά συμφέροντα. Χτίζουμε μια συμμαχία για να ξαναρχίσει η ελεύθερη ναυσιπλοΐα και μετακίνηση».

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι είναι «σε συντονισμό ενεργειών και με τους Έλληνες φίλους μας.Έχω δώσει εντολή, το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ να πλεύσει προς της Μεσόγειο».

Δείτε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης