ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΠιτ Χέγκσεθ: Η ισχύς πυρός επί του Ιράν και της Τεχεράνης πρόκειται να αυξηθεί δραματικά

Πιτ Χέγκσεθ: Η ισχύς πυρός επί του Ιράν και της Τεχεράνης πρόκειται να αυξηθεί δραματικά

Ξεκάθαρο μήνυμα προς το Ιράν έστειλε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ κατά την διάρκεια της ενημέρωσης του Αμερικανού Πενταγώνου προς τους δημοσιογράφους.

  • Ανταπόκριση από τις ΗΠΑ για το Newsbreak

«Η ισχύς πυρός επί του Ιράν και της Τεχεράνης πρόκειται να αυξηθεί δραματικά. Αν νομίζετε ότι έχετε δει κάτι, απλώς περιμένετε… Αυτή η ιδέα ότι ο πόλεμος μπορεί να επεκταθεί ή ότι υπάρχει χάος — τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Το χρονοδιάγραμμά μας είναι δικό μας για να το ελέγξουμε. Τελικά, ο Τραμπ έχει μεγάλο λόγο στο ποιος κυβερνά το Ιράν, δεδομένης της συνεχιζόμενης επιχείρησης που έχουμε» δήλωσε.

Ο Χέγκσεθ μίλησε ακόμη για τις αναφορές που ήθελαν την ιρανική αεράμυνα να καταρρίπτει ένα μαχητικό αεροπλάνο F-15. «Αυτές οι αναφορές για κατάρριψη ενός F-15 είναι ψευδείς. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το Ιράν κάνει ό,τι μπορεί για να διαδώσει ψέματα, απάτη και να υπερεκτιμήσει τους αριθμούς και την πραγματικότητα — κυρίως για να κάνει προπαγάνδα στον ίδιο του τον λαό. Τα πυρομαχικά μας είναι γεμάτα. Δεν έχουμε έλλειψη πυρομαχικών. Τα αποθέματά μας σε αμυντικά και επιθετικά όπλα μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε αυτήν την εκστρατεία για όσο χρειαστεί. Η κατάσταση των πυρομαχικών μας αυξάνεται μόνο καθώς αυξάνεται το πλεονέκτημά μας. Το Ιράν ελπίζει ότι δεν μπορούμε να το αντέξουμε αυτό, κάτι που αποτελεί πολύ κακό λάθος υπολογισμό για το IRGC» τόνισε.

Οι 4 πρώτες μέρες του πολέμου έχουν κοστίσει στις ΗΠΑ 11 δισεκατομμύρια δολάρια!

Την ίδια στιγμή, η Washington Post αναφέρει πως το Πεντάγωνο ετοιμάζεται να ζητήσει από το Κογκρέσο περισσότερα χρήματα για την αναπλήρωση των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα των συγκρούσεων με το Ιράν.

Η εκτεταμένη χρήση πυραύλων Patriot, Tomahawk και THAAD έχει επιβαρύνει τα αποθέματα των ΗΠΑ. Η κυβέρνηση Τραμπ πιέζει αμυντικούς εργολάβους όπως η Lockheed Martin και η RTX να αυξήσουν γρήγορα την παραγωγή πυραύλων, αλλά τα όρια στην αλυσίδα εφοδιασμού ενδέχεται να επιβραδύνουν την επέκταση.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι πρώτες τέσσερις ημέρες των επιθέσεων κόστισαν περίπου 11 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των αναχαιτιστικών πυραύλων, των βομβών, των πλοίων και των αναπτύξεων αεροσκαφών.

Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν βλέπουν σημάδια εξεγέρσεων ή εσωτερικών διαιρέσεων στο Ιράν παρά το γεγονός πως πολλοί μιλούν για πιθανό εμφύλιο πόλεμο στο Ιράν έπειτα απο τις αμερικανικές επιθέσεις.

Δείτε επίσης:

Τραμπ: Ομαδική προσευχή με πάστορες στο Οβάλ Γραφείο για «σοφία και νίκη» στον πόλεμο με το Ιράν

Τραμπ: «Παραδοθείτε ή θα πεθάνετε» λέει στους Φρουρούς της Επανάστασης – «Χάσιμο χρόνου» η εισβολή στο Ιράν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης