Στην Πορτογαλία 500 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από την Ελλάδα

Must Read

Συνολικά 500 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από καταυλισμούς της Ελλάδας θα παραλάβει η Πορτογαλία, μετά την άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας του κορωνοϊού.
«Η δέσμευση για να πάρουμε 500 από τους (πάνω από) 5.000 ασυνόδευτους ανηλίκους σε καταυλισμούς στην Ελλάδα παραμένει και θα υλοποιηθεί μόλις μας το επιτρέψουν οι περιορισμοί λόγω πανδημίας» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αουγκούστο Σάντος Σίλβα.

Η δήλωσή του έγινε μετά την ανακοίνωση του ευρωβουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιζαμπέλ Σάντος το Σάββατο, ότι 60 ασυνόδευτα παιδιά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς της Ελλάδας αναμένεται να φτάσουν στη χώρα εντός των επόμενων εβδομάδων. Ο Ιζαμπέλ Σάντος δεν διευκρίνισε πότε ακριβώς.

Η Πορτογαλία, η οποία έχει αναφέρει 27.913 κρούσματα του ιού και 1.163 θανάτους, δήλωσε ότι είναι πρόθυμη να παραλάβει ορισμένα παιδιά ως μέρος του εθελοντικού ευρωπαϊκού σχεδίου μετεγκατάστασης περίπου 1.600 παιδιών. Άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Γαλλία και το Λουξεμβούργο, συμμετέχουν επίσης στην πρωτοβουλία. Οι πρώτες μετεγκαταστάσεις έγιναν τον περασμένο μήνα, όταν μεταφέρθηκαν 12 ανήλικοι στο Λουξεμβούργο. Έκτοτε, η Γερμανία έχει παραλάβει περίπου 50 παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως, αν και ο Σάντος Σίλβα ανέφερε ότι η υποδοχή και η επανένταξη των 500 παιδιών προετοιμάζονται επί του παρόντος από την κυβέρνηση, η βουλευτίνα του Αριστερού Μπλοκ Μπεατρίζ Γκόμες Ντίας είπε ότι συχνά οι συνθήκες διαμονής που παρέχονται στους πρόσφυγες στην Πορτογαλία είναι ανεπαρκείς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This