27-5-2020

Στην Πορτογαλία 500 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από την Ελλάδα

Συνολικά 500 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από καταυλισμούς της Ελλάδας θα παραλάβει η Πορτογαλία, μετά την άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας του κορωνοϊού.
«Η δέσμευση για να πάρουμε 500 από τους (πάνω από) 5.000 ασυνόδευτους ανηλίκους σε καταυλισμούς στην Ελλάδα παραμένει και θα υλοποιηθεί μόλις μας το επιτρέψουν οι περιορισμοί λόγω πανδημίας» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αουγκούστο Σάντος Σίλβα.

Η δήλωσή του έγινε μετά την ανακοίνωση του ευρωβουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιζαμπέλ Σάντος το Σάββατο, ότι 60 ασυνόδευτα παιδιά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς της Ελλάδας αναμένεται να φτάσουν στη χώρα εντός των επόμενων εβδομάδων. Ο Ιζαμπέλ Σάντος δεν διευκρίνισε πότε ακριβώς.

Η Πορτογαλία, η οποία έχει αναφέρει 27.913 κρούσματα του ιού και 1.163 θανάτους, δήλωσε ότι είναι πρόθυμη να παραλάβει ορισμένα παιδιά ως μέρος του εθελοντικού ευρωπαϊκού σχεδίου μετεγκατάστασης περίπου 1.600 παιδιών. Άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Γαλλία και το Λουξεμβούργο, συμμετέχουν επίσης στην πρωτοβουλία. Οι πρώτες μετεγκαταστάσεις έγιναν τον περασμένο μήνα, όταν μεταφέρθηκαν 12 ανήλικοι στο Λουξεμβούργο. Έκτοτε, η Γερμανία έχει παραλάβει περίπου 50 παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως, αν και ο Σάντος Σίλβα ανέφερε ότι η υποδοχή και η επανένταξη των 500 παιδιών προετοιμάζονται επί του παρόντος από την κυβέρνηση, η βουλευτίνα του Αριστερού Μπλοκ Μπεατρίζ Γκόμες Ντίας είπε ότι συχνά οι συνθήκες διαμονής που παρέχονται στους πρόσφυγες στην Πορτογαλία είναι ανεπαρκείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW